Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 20. 08:20, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Lőszereket, fegyvereket és robbanóanyagokat foglaltak le megyénkben

Lőszereket, fegyvereket és robbanóanyagokat foglaltak le megyénkben

Az utóbbi hetekben három helyszínen foglaltak le lőszereket, fegyvereket és robbanószereket Nógrád megyében.

Egy elkövető rablóásatásokat is folytatott, egy másiknál kábítószer termesztéséhez szükséges anyagokat is találtak.
A pásztói kapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt folytat eljárást egy 29 éves mátraszőlősi férfi ellen, akinek lakásán különféle kaliberű, lőszernek látszó tárgyakat, kézigránátköpeny-elemet, néhány gramm lőport, régi puska-vázszerkezetet és lőszerhüvelyeket foglaltak le.
A házkutatáson középkori, bronz- és újkőkori cserépedények maradványait, nyílhegyeket, szerszámíjhegyeket, bronzkori fémtárgyakat, lándzsákat, ruhatűket, sarkantyúkat, fémgolyókat és érméket is lefoglaltak. Ezeket rablóásatásokon, fémkeresővel szerezte a 29 éves férfi Mátraszőlős környékén. A tárgyak minősítésében szakértői véleményre vár a rendőrség.
Egy 23 éves etesi férfi ellen robbanóanyaggal és kábítószerrel visszaélés miatt folytat eljárást a salgótarjáni rendőrség. A férfi vegyi anyagok felhasználásával készített robbanóanyagot, amelyet fel is robbantott az etesi temető melletti erdőrészen három ismerőse jelenlétében. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, de a robbanásban több környékbeli ház ablaka megremegett, a nyomozás is lakossági bejelentésre indult.
Mint kiderült, a férfi internetes útmutatók alapján dolgozott, az anyagokat is a világhálóról rendelte, és azokat futár kézbesítette. A férfi nem készült bűncselekményre, csak "ki akarta próbálni magát", és ez volt a harmadik robbantása.
Lakásán marihuánát, ismeretlen növényi eredetű törmeléket, pipát, mérleget, kábítószer termesztéséhez szükséges keltető berendezést is lefoglaltak, ezeket jelenleg szakértők vizsgálják.

MTI-fotóillusztráció

Címkék: robbanóanyag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.