Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Július 07. 08:41, vasárnap | Sport
Forrás: MTI-SPA FRANCORCHAMPS BELGIUM

Losonczy Levente harmadik lett a túraautós Európa-kupa spái futamán.

Losonczy Levente harmadik lett a túraautós Európa-kupa spái futamán.

Losonczy Levente a harmadik helyen ért célba a túraautós Európa-kupa Spa-Francorchamps-ban rendezett fordulójának második futamán szombaton.

A 21 éves versenyző menedzsmentjének közleménye szerint a Honda Civic-kel induló pilóta a szombati időmérő edzésen kilencedik lett, így a szombaton rendezett második - részben fordított rajtrácsos - viadalt a második pozícióból kezdte.
Losonczy jól kapta el a rajtot, rövid ideig vezetett is, de aztán csapattársa, Ignacio Montenegro megelőzte. Kicsivel később szabálytalanul, a pályát elhagyva ment el a magyar versenyző mellett Viktor Andersson, de a versenybíróság nem büntette meg és nem zárta ki ezért a svéd pilótát, aki végül második lett Losonczy előtt. A magyar versenyző a pénteken rendezett első futamon 11. lett.
A kategória Európa-bajnokságának számító sorozat negyedik fordulója után Losonczy 177 ponttal az összetett hetedik helyén áll, istállója, az ALM Motorsport pedig vezeti a csapatok pontversenyét.

A második kör elején Montenegró lemerült csapattársa, Losonczy belsejében a La Source-nál, és átvette a verseny vezetést. A bajnoki címre pályázó Girolami és Comte gyorsan haladt előre, és a negyedik és ötödik helyre került a korai futásban.

Losonczyt eközben óriási nyomás nehezítette Andersson Lynk & Co-ja, a svéd pilóta pedig a harmadik körben a Kemmel-egyenesben végzett továbbjutáshoz. A bejáratnál könnyedén érintkeztek egymással, Andersson átfutott a kanyarban, és megszerezte a második helyet. Mögöttük Comte megmozgatta Girolamit a kijáratnál, és megszerezte a negyedik pozíciót címadó riválisától, míg a vontatósok Ruben Volt Hondáját zárták le. Az újraindításkor Girolami csapattársa, Gené visszaesett, ami megvédte Girolamit Baldan és Volt támadásától, amiért később hét helyes rajtbüntetést kapott.

Előtte Comte ugrott Losonczynál a P3-ra a La Source-nál, Comte és Girolami is előre haladt az Eau Rouge felé vezető úton. A két címvédő rivális ezután egymás mellett haladt át Raidillonon, és mindketten szélesre futottak, és akaratlanul is visszaengedték Losonczyt. Girolami ezután visszatért Comte elé Les Combes-ban, míg Gené kipördült mögöttük, és a baldani Comte mellett az ötödik pozícióig jutott.

Baldan a következő körben lehagyta Girolamit Les Combes-ban, és feljött a negyedik helyre, majd Felipe Fernández Hondája a kör későbbi szakaszában mindkét címvédőt megelőzte. A második volt Andersson legjobb helyezése TCR Europe pályafutása során, míg Losonczy pályafutása harmadik dobogóját szerezte meg.

Girolami és Comte 259 ponttal holtversenyben állnak a tabella élén, két hónap szünettel a sorozat szeptember 6-8-án, a csehországi Brnóban folytatódik.

2. futam eredménye

Ignacio Montenegró ARG ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR 9 kör

Viktor Andersson SWE MA:GP Lynk & Co 03 TCR 4.107

Losonczy Levente HUN ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR 5.743

Losonczy Levente, P3

„Jól kezdtem, mivel Scamardinak volt egy problémája, így azonnal vezettem Montenegrót, de küszködtem a hátsó hőmérsékletekkel, így jobb, ha nem veszekedtem vele, és hagytam, hogy átmenjen, és együtt dolgozzam.

„Utána a slipstream miatt (Kemmelnél) egy másik pilóta (Andersson) előzött, de nem a pályán, ezért nagyon dühös voltam.

„Végül jó versenyt futottunk, a csapat nagyon jó munkát végzett, és tegnap óta nagyot változtatott a felépítésben.”


Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:42, péntek | Sport

Férfi kézilabda klubvilágbajnokság - A Veszprém hosszabbításban megnyerte a döntőt

A Veszprém HC nyerte az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda klubvilágbajnokságot, mivel hosszabbítás után 34-33-ra legyőzte az előző három alkalommal aranyérmes német SC Magdeburgot a csütörtöki döntőben.

2024. Október 04. 07:34, péntek | Sport

Nagyot küzdött, de kikapott a Fradi a Tottenhamtól

Második mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában: a magyar bajnok csütörtökön hazai pályán 2-1-re kapott ki az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurtól.

2024. Október 03. 21:55, csütörtök | Sport

Világsztárokkal érkezik a Rallycafé őszi lapszáma

Kalle Rovanpera, Johan Kristoffersson, Nani Roma és Valtteri Bottas egyaránt hosszabb interjút adott a Rallycafe Magazin idei harmadik számának.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Sport

Nemzetek Ligája - Húszezer euróra büntették a magyar szövetséget

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer eurós (8 millió forintra) büntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a szurkolók viselkedése miatt.