Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 15. 15:32, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Lezuhant és életét vesztette egy magyarországi fiatal az erdélyi Székely-kőn

Lezuhant és életét vesztette egy magyarországi fiatal az erdélyi Székely-kőn

A mélybe zuhant és életét vesztette egy 16 éves magyarországi fiatal az erdélyi Torockó melletti Székely-kőn.

Iulia Marginean, a Fehér megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, a hatóságokat hétfőn délelőtt riasztotta az édesanya, aki együtt kirándult a fiával.
Lucian Forda a Fehér megyei hegyimentő-szolgálat vezetője az MTI-nek elmondta, a fiú egy magyarországi kirándulócsoporttal mászott fel a Székely-kőre, letért a kijelölt útvonalról, megcsúszott, és egy sziklaszirtről több mint húsz métert zuhant.
Lucian Forda elmondta, a fiatal a zuhanás következtében azonnal szörnyethalt. A hegyi mentők vezetője hozzátette, kollégái nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy lehozzák a fiú holttestét a sziklás hegyről. Munkájukat a viharosra fordult időjárási körülmények is nehezítik.
A Fehér megyei Torockó fölötti, 1128 méter magas Székely-kő a turisták és a hegymászók közkedvelt célpontja. A meredek sziklaszirtekre hegymászó felszerelés és tudás nélkül is fel lehet jutni két kijelölt útvonalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).