Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 12. 15:50, péntek | Helyi
Forrás: MTI-MVM EON BUDAPEST

Lezárult az MVM informatikai átállása az E.ON Áramszolgáltató Kft. átvétele után.

Lezárult az MVM informatikai átállása az E.ON Áramszolgáltató Kft. átvétele után.

Július 15-től az MVM teljes körű ügyintézéssel áll ügyfelei rendelkezésére, miután lezárult az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfélkörének átviteléhez kapcsolódó informatikai fejlesztés.

Hívta fel a figyelmet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. A tájékoztatás szerint június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így július 1-jétől már az állami társaság nyújtja az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást az E.ON-tól érkezett 2,5 millió ügyfél számára is.
Ezen ügyfelek villamosenergia-szolgáltatási szerződése változatlan tartalommal érvényben marad, ugyanakkor az ügyintézéshez a jövőben új felhasználói azonosító használata szükséges - írták.
Korábbi közlésük szerint a felvásárlást követően 2024. július 1. és július 15. között az informatikai átállás miatt szünetelt az MVM áramszámlázási rendszere.
Az állami energetikai cég arról tájékoztatott, hogy hétfőtől újra teljeskörűen használható az MVM online ügyfélszolgálata és a számos új fejlesztést tartalmazó MVM Next nevű mobilapplikációja. A legújabb funkciók eléréséhez az applikáció frissítése szükséges - áll a tájékoztatásban.

A regisztrációval még nem rendelkező ügyfelek a korábbi E.ON-os számlájukon szereplő adatokkal tudnak regisztrálni.
Személyesen az MVM több mint 200 ügyfélszolgálati pontján intézhetik az egyetemes áram- és akár a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeiket az E.ON-tól érkezett ügyfelek.
Az E.ON szintén közleményben tájékoztatta az MTI-t az egyetemes szolgáltatóváltásról. Jelezték, hogy egyetemes áramszolgáltatási portfólió értékesítése az érintett ügyfelek számára azt jelenti, hogy a jövőben az MVM Csoportnak fizetik számláikat, miközben az energiahálózat üzemeltetője és fenntartója továbbra is az E.ON Hungária Csoport marad.

Közölték: az egyetemes szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON Hungária Csoport versenypiaci ügyfeleit. A társaság áram- és gázértékesítési szolgáltatása változatlan feltételek mellett érhető el vállalkozások számára, ahogy az egész ország területén telepít lakossági és üzleti ügyfelek számára napelemes rendszereket, hőszivattyúkat, hűtő-fűtő okosklímákat és nyújt költséghatékony energetikai szolgáltatásokat.
Az egyetemes szolgáltatóváltást követően megváltoztak az E.ON ügyfélszolgálati elérhetőségei, amelyekről az ügyfelek az eon.hu oldalon tájékozódhatnak - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.