Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Március 01. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Lezárul a városközponti fejlesztések első szakasza Salgótarjánban

Lezárul a városközponti fejlesztések első szakasza Salgótarjánban

A fejlesztések 2012 késő őszén indultak, és 2015 márciusában fejeződnek be.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt keretében, közel 1,5 milliárd forintból, jelentős fejlesztéseket hajtott végre a városközpontban. A fejlesztések első szakasza 2015. március 31-én lezárul.
A „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának keretében valósul meg. A projekt részét képezi az Apolló Mozi funkcióbővítő rehabilitációja, 238 felszíni parkoló kivitelezése, a Salgó Vagyon Kft. gazdasági szolgáltató terének kialakítása, a Múzeum tér rekonstrukciója, illetve az úgynevezett „soft” elemek megvalósítása.
A projekt megvalósítására az Európai Unió és a Magyar Állam 1,11 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, mely összeg a teljes beruházási költség több mint 74 %-a. A projekt összköltsége közel 1,5 milliárd forint.
A Múzeum téri felújítás magába foglalta a térburkolat teljes cseréjét a vízszigetelési munkákkal együtt; a meglévő támfalak javítását, magasítását; a felszín alatti közművek teljes felújítását (csapadékvíz elvezetés, szennyvízelvezetés, villamos rendszer felújítása); köz- és díszvilágítás kialakítását; a parkolók térkövezését; az utak felújítását, a lépcsőburkolatok felújítását; az akadálymentesítést; a virágvályúk javítását, cseréjét; a zöldfelületek felújítását; az utcabútorok cseréjét.
Az Apolló Moziban egy háromszintes, új funkciókkal is ellátott épület került kialakításra, amely kulturális, közösségi és szórakoztató centrumként funkcionál a jövőben. Az emeleten a 3D-s filmek vetítésekre alkalmas 106 fős „régi” moziterem mellett létrejött egy 71 fő befogadására alkalmas Art Mozi terem, és egy többcélú kulturális tér galériával. Az alagsorban élőzenés tér, drámapedagógiai műhely, zenei próbaterem és kiszolgáló helyiségek épültek. Az épület földszintjén került elhelyezésre a mozibejárat, valamint ide költözik majd a Salgótarjáni Ifjúsági Tanácsadó Iroda.
A városközpont több pontján 238 felszíni parkoló is megépítésére került.
A projekt kötelező eleme volt az infrastrukturális, beruházás jellegű fejlesztéseket kiegészítő, azok céljaihoz kapcsolódó „soft” elemek megvalósítása. A „soft” elemek a közösségfejlesztést, a szabadidő hasznos eltöltését, a helyi kötődés megerősítését, továbbá a helyi környezettudatosság elterjesztését szolgálták.
A „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt keretében végrehajtott fejlesztések eredményeként a városközpont szebbé, élhetőbbé, funkcionálisan gazdagabbá vált. A fejlesztési munka azonban nem fejeződött be, hiszen az önkormányzat folyamatosan a 2014-2020-as programozási időszak tervein dolgozik, amelyek Salgótarján további fejlődését eredményezik.

Címkék: fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő