Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Szeptember 20. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Lezárták a külföldi rabló ellen az eljárást

Lezárták a külföldi rabló ellen az eljárást

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy külföldi állampolgár ellen.

A nyomozás adatai alapján 2014. szeptember 2-án 19 óra 20 perckor a rétsági üzemanyagtöltő állomáson a személygépkocsijába a 28 éves férfi üzemanyagot tankolt, majd a benzinkútról fizetés nélkül akart elhajtani. A cselekményét a kútkezelő észlelte, és az eltulajdonítást meg akarta akadályozni, ezért a gépkocsi elé állt, majd a jármű ajtaját kinyitotta és megfogta azt, miközben a férfi a járművel továbbhaladt és magával húzta az alkalmazottat. Ezt követően egy, a benzinkúton tartózkodó férfi is megkísérelte a tettest feltartóztatni, akit a gépkocsi vezetője a járművel elütött. Ennek következtében a gyalogos – a szakértői vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a bejelentést követően egy órán belül elfogták Dejtár község közelében egy földúton a gépjárművel menekülő gyanúsítottat. A rendőrök a férfit a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.
Az ügyben indult nyomozást a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban lezárta és a nyomozás iratait a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben bíróság elé állítás javaslattal küldte meg a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.

Címkék: nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.