Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Letették a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs szertárának alapkövét

Letették a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs szertárának alapkövét

Ünnepélyes keretek között helyezték el december 16-án a tevékenységét várhatóan 2016 nyarától megkezdő Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs alapkövét.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területének mentő tűzvédelmi lefedettsége nagymértékben javult a három katasztrófavédelmi őrs kialakításával. Nógrád megye területén a Bátonyterenyei járás és környéke minősül jelenleg még fehér foltnak, vagyis ebben a térségében azonosította a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hivatásos tűzoltóságok vonulási ideje alapján, hogy a reagáló képességet javítani szükséges. Az őrsprogram keretében lehetőség nyílt a negyedik, s egyben utolsó katasztrófavédelmi őrs létrehozására Bátonyterenyén, amelynek elindulását követően már nem lesz Nógrád megyében olyan település, amely ne kapna tizenöt percen belül mentő tűzvédelmet. A szertárépítési munkálatok az alapkőletételt követően elkezdődnek, majd az őrs várhatóan 2016 nyarán kezdi meg munkáját.

Az alapkő ünnepélyes letételére december 16-án délután három órától került sor. A rendezvényen köszöntőt mondott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs egy újabb jelentős mérföldkő lesz Nógrád megye életében. A képviselő eredményes közös munkát kívánt az önkormányzatnak és a katasztrófavédelemnek, majd elmondta, hogy örömmel tölti el az, hogy a rétsági, a berceli és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök létrejövetelét követően Bátonyterenyén is megvalósulhat a nagyobb közbiztonságot eredményező tűzoltóság. A folytatásban Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd megköszönte a városvezetésnek az őrs létrejövetelének érdekében eddig elvégzett közös munkát. Az ezredes elmondta, hogy a vonulási idők sok településen az őrsprogramot megelőzően akár negyvenöt percet is igényelhettek, amely esetben már nem lehet mentő tűzvédelemről beszélni. Az újonnan megalakuló őrssel azonban Nógrád megye összes településére tizenhárom percen belül kiérkezhetnek a hivatásos egységek, ami rendkívül nagy eredmény a korábbiakhoz képest, s ezzel országos szinten is jelentősen fejlődik a megye. Nagy-Majdon József a város polgármestere beszédében megfogalmazta, hogy mennyire fontos pont az őrs létrejövetele a város életében, ehhez kapcsolódóan megemlítette mindazokat az elmúlt időszakban bekövetkezett eseményeket, amelyek a városban történtek. Mint hangsúlyozta, az ilyen és ehhez hasonló fejlődés hozzájárul ahhoz, hogy Bátonyterenye vonatkozásában valós, minden funkcióját betöltő városról lehessen beszélni. Hozzátette, az új tűzoltóság nagyobb közbiztonságot jelent majd mind Bátonyterenye, mind pedig a környező települések lakosságának.

A beszédeket követően került sor az alapkő letételére, amelybe elhelyeztek egy időkapszulát, amely az őrs számára kijelölt épületről készült korábbi fotók mellett egy látványtervet, egy 2015. december 16-i Nógrád Megyei Hírlapot, egy tűzoltóautót, valamint Becsó Zsolt, Nagy-Majdon József és Berecz György aláírásával jegyzett emléklapot tartalmaz. Az alapkő lebetonozását követően a rendezvény résztvevői a Bátonyterenyei Városi Óvoda gyermekeinek verses műsorát, majd Nemes Gergő, a Bartók Béla Általános Iskola tanulójának a Tűzoltók köszöntője című versét hallgathatták meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák