Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

A török, iráni és afgán állampolgárságú migránsok Szerbiából, Szabadka térségéből embercsempészek segítségével jutottak át a határon; az egyik elkövető, egy 39 éves férfi felvette őket a holland rendszámú kisteherautójába.

Az autó sofőrjét Devecser térségében a rendőrök megállították és őrizetbe vették, a migránsokkal szemben pedig idegenrendészeti eljárást indítottak.

Az ügy másik gyanúsítottja, egy 57 éves férfi egy szintén holland rendszámú személygépkocsival a társa előtt haladt; Somlóvásárhely térségében őt is elfogták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványozta az elkövetők letartóztatását, aminek a bíróság helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Kék hírek

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.