Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 18. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy kiskorúakat dolgoztató építési vállalkozót

Letartóztattak egy kiskorúakat dolgoztató építési vállalkozót

Letartóztatott a bíróság egy építési vállalkozót, aki a gyanú szerint alacsony munkabérért dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúakat - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

Azt írták: az építési vállalkozó több mint egy éven át a keleti országrészben toborzott szegény sorsú, kiszolgáltatott helyzetben élő fiatalokat, akiket többnyire segédmunkákkal - takarítással, munkaeszközök szállításával - bízott meg.

Hozzátették, hogy az alkalmazottak foglalkoztatása nem volt jogszerű, volt köztük olyan, aki még a 15. életévét sem töltötte be. Emellett nem jelentették be őket, sokszor hetente hatszor 10-12 órát dolgoztak, időnként éjszakai műszakot is el kellett vállalniuk, a szállásuk pedig egy koszos és igénytelen helyen volt. A fiatalok munkanaponként 11-12 ezer forint bért kaptak.

A bíróság tájékoztatása szerint egyszerre 10-15-en dolgoztak kéthetes ciklusokban a gyanúsítottnál. Az egyik kiskorútól 2020 júliusában egy konfliktus során elvették a telefonját, de a megfélemlített fiú megszökött a szállásról, és a szülei értesítették a rendőrséget.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem miatt nyomoz az ügyben.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója szerdán elrendelt. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.