Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2022. Január 04. 13:24, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatták az újra nagymamájára támadó férfit

Letartóztatták az újra nagymamájára támadó férfit

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte annak a 26 éves férfinek a letartóztatását, aki karácsonykor támadt idős nagyszülőjére.

A gyanúsított 2021. december 26-án dél körül ittasan megjelent a 73 éves nagymamája pásztói lakásánál. Amikor a nagymama a lakrészét rövid időre elhagyta, a gyanúsított megkísérelte felkutatni az általa korábban otthagyott pálinkát, de az időközben visszaérkező sértett szóvá tette a gyanúsított okozta, keresés közbeni rendetlenséget, ami miatt közöttük szóváltás alakult ki, amelynek során a gyanúsított közölte a sértettel, hogy „add elő a pálinkát, mert akkor megütlek”.

A szóváltás során a gyanúsított végül bántalmazta is a sértettet, megütötte a bal arcfelét, majd két esetben még fejtetőn is ütötte őt, aki 8 napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított többször volt már büntetve, különös visszaeső, korábban is követett el erőszakos bűncselekményt a sértett nagymama sérelmére, a mostani cselekményt az előző szabadságvesztés büntetéséből szabadulva, a feltételes szabadság tartama alatt követte el.

A Pásztói Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt kezdeményezte a napokban a férfi letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 12:56, hétfő | Helyi

Az elmúlt négy nap közúti balesetei - Nógrád megye

Nógrád megyében négyen sérültek meg közúti közlekedési balesetben az elmúlt négy nap alatt.

2022. Január 17. 11:46, hétfő | Helyi

Lopás közben érték tetten

Több ingatlan kerítésén mászott át az a 28 éves férfi, aki Jobbágyiban egy pónilovat kísérelt meg ellopni.

2022. Január 14. 13:09, péntek | Helyi

Egy nap alatt négy körözött személyt fogtak el a rendőrök

A négy férfit a salgótarjáni, a rétsági, valamint a szécsényi rendőrök fogták el.

2022. Január 14. 11:28, péntek | Helyi

Lakat alatt a lépcsőházi rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 24 éves férfinek a letartóztatását, aki Salgótarjánban italozás ígéretével egy lépcsőházba csalta ismerősét,