Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2021. Július 21. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatták a helyszínről elmenekülő gázolót

Letartóztatták a helyszínről elmenekülő gázolót

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyészének indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a 29 éves szlovák állampolgárnak a letartóztatását,

aki 2021. július 14-én éjjel Nagyorosziban elütött, majd az úton hagyott egy gyalogost, aki a baleset következtében később életét vesztette.

A szlovákiai férfi 2021. július 14-én 01:55 órakor személygépkocsiját vezetve érkezett Patak község felől Nagyorosziba, ahol egy közvilágítással megvilágított útszakaszon elütött egy 18 éves gyalogost.

A baleset után a járműből ki sem szállva megfordult és elhajtott Patak irányába, anélkül, hogy a tőle elvárható segítséget nyújtotta volna az általa előidézett veszélyhelyzetben megsérült gyalogos részére.

Mintegy fél óra múlva érkezett a helyszínre egy másik autó, melynek sofőrje még tudott beszélni a segítséget kérő sértettel, de az általa kihívott mentők már nem tudták életben tartani a fiatalt.

A bűncselekmény elkövetését követően lefolytatott forrónyomos intézkedések, a beszerzett kamerafelvételek elemzése és a további adatszerző tevékenység eredményeként a nyomozó hatóság előbb azonosította a balesetben részes járművet, majd felderítette a járművezető személyazonosságát. A személygépkocsit lefoglalták, a férfit pedig 2021. július 17. napján elfogták és őrizetbe vétele mellett halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével gyanúsították meg.

Mivel a gyanúsított a felelősségre vonás alóli kibúvás céljából elmenekült a helyszínről, a szökése veszélye miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, melyet a nyomozási bíró el is rendelt.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 14:22, péntek | Helyi

Nav: ügyfélfogadási rend változás

2022. December 09. 10:53, péntek | Helyi

Sapka, sál, és téligumi

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajánlásait a téli közlekedéssel kapcsolatosan.

2022. December 09. 10:50, péntek | Helyi

Újabb embercsempész rendőrkézen

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

2022. December 09. 10:45, péntek | Helyi

Ügyészek a pályaorientációs napon

Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek.