Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Július 31. 09:29, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a többszörös visszaeső férfi

Letartóztatásban a többszörös visszaeső férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki korábbi szabadságvesztése letöltése után röviddel követett el újabb bűncselekményeket.

A gyanúsított 2020. június 30-án Salgótarjánban eltulajdonított egy katalizátort, majd július 12-én megjelent egy salgótarjáni lakásánál, ahova a tulajdonos akarata ellenére, erőszakkal megkísérelt jogtalanul behatolni úgy, hogy a lakás ablakába több alkalommal beleütött, illetve a bezárt ajtóba kívülről több alkalommal belerúgott, azonban a lakásba nem tudott bejutni.

A gyanúsított néhány napra rá az ajtót erőszakkal befeszítve bement a testvére által lakott albérletbe is, onnan eltulajdonítva a tulajdonos gáztűzhelyét és gázpalackját, valamint saját testvére 150.000 forint készpénzét. Mindezeket követően július hó 23-án jogtalanul behatolt egy salgótarjáni ingatlanába oly módon, hogy a lakás konyhaablakát erősszakkal betörte, majd azon keresztül az ingatlanba jutva a szobából eltulajdonított egy villanytűzhelyt.

A férfit végül egy július hó 25-i cselekménye után vették őrizetbe. A gyanúsított Salgótarjánban az utcán szóváltásba került egy nővel, majd tettleg bántalmazta őt: a bal bordájánál megrúgta, és a földre kerülő sértettet egy fa szerszámnyéllel felfegyverkezve testszerte ütlegelte, majd állon rúgta és a helyszínről elszaladt. A bántalmazás következtében a sértett állkapocscsont-törést szenvedett.

A férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás, magánlaksértés, súlyos testi sértés és garázdaság bűntette miatt folyik a nyomozás.

A gyanúsított 23 éves kora ellenére többször volt már börtönben, legutóbb ez év áprilisában szabadult. Jelen cselekményeit többszörös visszaesőként követte el, vele szemben mind bírósági szakban, mind a rendőrség előtt több másik eljárás is folyik.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. Az erről szóló végzés jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:41, szombat | Helyi

Futsal MK - A DEAC és a Tolna a női döntős.

A címvédő DEAC 2-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó TFSE-t, míg a Tolna-Mözs 4-1-re múlta felül a Salgótarjáni VSE-t szombaton a futsal Magyar Kupa női elődöntőjében a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Május 11. 08:00, szombat | Helyi

Hétvégén is jó idő lesz, csak néhol lehet zápor.

Eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.

2024. Május 10. 09:19, péntek | Helyi

3. szakasz (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető, 183 km)

Rajt: 2024. május 10. (péntek) 11:45, Kazincbarcika, Városháza. Befutó: 16:30, Gyöngyös-Kékestető.

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.