Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2021. Szeptember 06. 10:33, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásba került a lopott gépkocsival a Dunába hajtó férfi

Letartóztatásba került a lopott gépkocsival a Dunába hajtó férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak a 24 éves férfinek a letartóztatását, aki Romhányban ellopott egy gépkocsit, majd Vácon a Dunába hajtott vele az őt üldöző rendőrök elől.

A férfi 2021. augusztus 29-ére virradó éjjel Romhány községben felfedezett egy a tulajdonos által korábban nyitott állapotban, és a járműben hagyott indítókulccsal leparkolt személygépkocsit, amit jogtalanul eltulajdonított, 1.000.000 Ft kárt okozva.

A lopott járművet Monoron kívánta elrejteni, azonban 2021. augusztus 29-én 10 óra körül Rétságon egy rendőrjárőr észlelte és megkísérelte megállítani őt. A férfi nem állt meg, hanem nagy sebességre gyorsított és menekülni kezdett a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrök elől.

Vácon a jármű egyik gumiabroncsa légvesztett lett, ezért abból a célból, hogy a személygépkocsit elrejtse, a férfi a Dunába hajtott. Ezután tovább menekült, Csörögön, Diósjenőn, végül Siófokon rejtőzött el a nyomozó hatóság elől.

A férfi úgy vezette a személygépkocsit, hogy őt a Balassagyarmati Járásbíróság engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt korábban eltiltotta a járművezetéstől. Ellene több más eljárás folyik jelenleg is, jármű önkényes elvétele, illetve közokirat-hamisítás miatt.

A nyomozó hatóság a férfit lopás bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt őrizetbe vette, a Balassagyarmati Járási Ügyészség pedig a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 14:00, péntek | Helyi

Engedély nélkül gyűjtötték a hulladékot

A szécsényi rendőrök eljárást indítottak a 60 éves férfi és nő társa ellen.

2021. Szeptember 17. 12:39, péntek | Helyi

Balassagyarmaton megszúrt egy nőt; a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták

Az 57 éves budapesti férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása folyamatban van.

2021. Szeptember 17. 10:48, péntek | Helyi

Őrizetben a drogdíler

A bátonyterenyei rendőrök egy 34 éves férfi ellen kezdeményeztek eljárást.

2021. Szeptember 17. 09:16, péntek | Helyi

Gyermekpornográf felvételek miatt letartóztatásba került az idős férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 74 éves férfinak a letartóztatását,