Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Szeptember 12. 14:42, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot

Lengyel médiaóriás vásárolja meg a Szallas Groupot

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding várhatóan 82 millió euróért (32,4 milliárd forint) megvásárolja a Szallas Groupot a PortfoLionból és magánszemélyekből álló tulajdonosi körtől.

A közleményben Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója elmondta, hogy egy nagy és gyorsan növekvő cégcsoport tagjává válnak, ami új lehetőségeket nyit meg előttük, különösen a lengyel portfóliójuknál. A tulajdonosváltás nem befolyásolja a cégcsoport termékeinek működését - mondta, megjegyezve, hogy "több és jobb szolgáltatást" kínálhatnak a vendégeiknek.

Jacek Swiderski, a Wirtualna Polska Holding S.A. vezérigazgatója úgy fogalmazott: Szigetvári József és csapata bebizonyította, hogy lehet sikeres üzletet vezetni helyi szereplőként a globális platformokkal szembeni versenyben.

A magyar cég felvásárlása a lengyel társaság első külföldi befektetése és jelentős mérföldkő a növekedésében - jegyezte meg a vezérigazgató. Az utazási ágazatban elmondása szerint hatalmas lehetőségek rejlenek, ezt megerősítette saját turisztikai termékük, a Nocowanie.pl pénzügyi teljesítménye is, amely története legjobb eredményét érte el idén a második negyedévben - tette hozzá.

A Szallas Group első magyar márkája és cége, a Szallas.hu, 2007-ben alakult Magyarországon; a szállásfoglaló oldalt 2015-ben a PortfoLion vásárolta meg. A csoport weboldalain keresztül a 2022 júniusával zárult évben több mint egymillió foglalás történt, 200 millió euró összértékben. Ebben az időszakban a csoport 6,6 millió euró EBITDA-t ért el. A társaság öt országban, Magyarországon kívül Csehországban, Romániában, Lengyelországban és Horvátországban van jelen.

A PortfoLion budapesti székhelyű, kockázati- és magántőke befektető vállalat; a cég az OTP Csoport tagja.

A Wirtualna Polska Holding S.A. e-kereskedelmi és médiavállalat-csoportot 2015 óta jegyzik a varsói tőzsdén. A 2022 júniusával zárult tizenkét hónapban a társaság bevételei csaknem 207 millió eurót tettek ki, míg a korrigált EBITDA 73 millió euróra nőtt.

Fotó: Szallas Group

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest