Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Augusztus 08. 12:02, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Legyünk óvatosak az ismeretlenekkel!

Legyünk óvatosak az ismeretlenekkel!

A minap egy 81 éves férfi tett bejelentést a Rétsági Rendőrkapitányságon, hogy lakásán három férfi azt közölte, hogy a fiának tartoznak tízezer Ft-tal, de csak 20.000 Ft-os van náluk, így azt szeretnék felváltani.

A bácsi a pénzt felváltotta részükre, azonban az egyikük elterelte figyelmét, mialatt a többiek eltulajdonították mintegy 1.200.000 Ft készpénzét és azzal ismeretlen helyre távoztak. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak! Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel, illetve csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba, udvarukba!
Amennyiben lehetséges, nagyobb összegű készpénzt ne tartsanak otthon és nagyon fontos, hogy pénzt soha ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat! Amennyiben különböző indokokra hivatkozva a pénz felváltását kérik ezen személyek, azt tagadják meg! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!
Figyeljék meg a személyek különös ismertetőjegyeit, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 08:58, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.