Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Április 15. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Legyünk óvatosak az idegenekkel!

Legyünk óvatosak az idegenekkel!

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságra egy idős férfi tett a napokban telefonon bejelentést, mert előző napon, családi házában egy általa ismeretlen nő kereste fel.

Miután lakásába beengedte az idegen azt állította, hogy a bejelentő részére a kezelő orvosa küldött egy csomagot, melyért 55.000 Ft-ot kell fizetnie. A 74 éves férfi a csomagot átvette és a kért összeget kifizette. Későbbiekben győződött meg arról, hogy az orvos nem küldött részére egészségügyi eszközt és az átvett masszázs készülék a kért összegnél jóval kevesebbet ér.
Kérjük az ilyen esetek elkerülése érdekében legyenek óvatosak! Ne engedjenek be lakásaikba azonosíthatatlan idegeneket! A bűnözők gyakran különböző ürügyeket alkalmazva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz. A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak. Kihasználják az idősek jószívűségét, óvatlanságát és, hogy figyelmük könnyen elterelhető.
A lakásukba történő bejutáshoz gyakran árút kínálnak, vagy közüzemi dolgozónak, díjbeszedőnek, tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. De előfordult, hogy pénzváltásra hivatkoztak, vagy csak vizet kértek. Ha közüzem dolgozójaként, vagy hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató a lakásukba történő beengedésük előtt, mindig győződjenek meg arról, hogy a munkakörüknek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek-e.
Nagyon fontos, hogy sok pénzt soha ne tartsanak otthon. Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ennek során kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításukat. Ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne felejtsék el megfigyelni a személyeket, hogy személyleírásukkal is segítsék az elkövetők gyors elfogását.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: idegen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.