Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Március 16. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Salgótarján

Legyen lelked szabad…

Legyen lelked szabad…

2016. március 15-én az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezett Salgótarján is.

A városi programok március 11-én kezdődtek. Ezen a napon Somoskőn, a régi temetőben koszorúzási megemlékezésre került sor Somoskeőy István honvédszázados sírjánál, ahol Molnár Károly települési önkormányzati képviselő emlékezett a hősökre.

Március 15-én délelőtt a Dornyay Béla Múzeumban az „1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékezete” címmel múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak. Ugyancsak délelőtt Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága Petőfi Sándor emléktúrát szervezett a Salgói vár alatti sziklafalon elhelyezett Petőfi-emléktáblához. Ott Dániel Zoltán alpolgármester és Józsa Gábor, a Nógrád Megyei Természetbarátok Társaságának képviselője mondott ünnepi köszöntőt, majd megkoszorúzták az emléktáblát.

Nemzeti ünnepünkön a városi megemlékezésre a Széchenyi szobornál került sor. A „Legyen lelked szabad…” című zenés műsorban megvillantak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc máig érvényes üzenetei. A hősökre, örökségükre, március 15-e jelentőségére Fekete Zsolt polgármester emlékezett ünnepi beszédében.

A szónoklatot követően a március 15-i program koszorúzással fejeződött be: a Széchenyi szobornál az önkormányzat mellett pártok, civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek helyezték el az emlékezés virágait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.