Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 28. 07:11, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Legyen biztonságos az emlékezés!

Legyen biztonságos az emlékezés!

A közelgő ünnepekben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és városi kapitányságai fokozott rendőri jelenléttel biztosítják a közlekedési balesetek és bűncselekmények megelőzését.

A közelgő Mindenszentek és Halottak Napján a temetők és kegyhelyek látogatása során is fokozottan vigyázzunk magunkra és értékeinkre!
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és városi kapitányságai fokozott rendőri jelenléttel biztosítják a közlekedési balesetek és bűncselekmények megelőzését. Az egyenruhás járőrök mellett a bűnügyi nyomozók és a városok, községek polgárőrei is részt vesznek a megnövekedett forgalom irányításában, segítésében, a lopások és esetleges tűzesetek megelőzésében.
Mindezek mellett fontos, hogy mindenki óvja testi épségét, értékeit és figyelmesen közlekedjen ebben az időszakban is, hiszen találkozhatnak olyan személyekkel, akik ezeken a napokon bűncselekmények, szabálysértések elkövetésének céljával indulnak útnak. Előfordulhat, hogy valaki megpróbál feltörni vagy ellopni egy járművet, eltulajdonítani a sírok elhelyezett virágot, vázát, mécsest, esetleg jogtalanul bemenni az üresen maradt lakásba az Ön távollétében.
Mindezek megelőzése és a közlekedési balesetek elkerülése érdekében kérjük tartsák be a következőket:
- Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, otthonukat gondosan zárják be, meglévő biztonsági berendezéseiket működtessék.
- A közlekedés során számoljanak fokozott forgalommal, legyenek körültekintőek akár járművel, akár gyalogosan közlekednek.
- Vegyék figyelembe a szolgálatot teljesítő rendőr, polgárőr forgalmat segítő jelzéseit, utasításait.
- Gépjárművükkel, kerékpárjukkal szabályosan, lehetőleg mások akadályozása nélkül parkoljanak.
- Amennyiben távolabbi helyre utaznak, induljanak el időben, számoljanak a többi közlekedővel, az őszi időjárás változékonyságával és a korai sötétedéssel.
- A tömegközlekedési eszközzel utazók óvatosan lépjenek ki az álló jármű mögül az úttestre.
- Okmányaikat, ruhájukat, értékeiket ne hagyják a járműben jól látható helyen, lehetőleg ezeket vigyék magukkal.
- A gépkocsi ablakait húzzák fel, az ajtókat gondosan zárják be és kapcsolják be a riasztót, mielőtt felkeresik a sírokat.
- A temetőben, kegyhelyen táskájukat, egyéb tárgyaikat ne hagyják őrizetlenül.
- A gyertyák, mécsesek használata során ügyeljenek a tűzveszélyre, a gyermekeket soha ne hagyják egyedül a sírok közelében.
Kérjük, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a szeretteikre való megemlékezés napjain se váljanak áldozattá, bűncselekmények sértettjeivé vagy balesetek részeseivé.
Amennyiben óvintézkedéseik ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, a talált állapoton ne változtassanak, és haladéktalanul értesítsék a Rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámon!

Címkék: ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.