Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Február 18. 13:25, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Lefejezte a lift a szépségkirálynőt

Lefejezte a lift a szépségkirálynőt

Mindezt kisfia szeme láttára.

Szörnyű tragédia történt egy oroszországi házban: egy fiatal anyukát kisgyermeke szeme láttára fejezte le a lift. Az asszonynak annyi lélekjelenléte még volt, hogy mikor bezáródott az ajtó, a kicsit kilökte, hogy megmentse az életét.

Az áldozat férje ugyanazzal a lifttel ment fel pár perccel korábban a kisebbik gyerekkel. A 20 éves Olga Tilinyina viszont végzetes balesetet szenvedett.

A 2,5 éves Maxim a történtektől sokkot kapott. A tragédia előtt a család éppen sétálni volt a gyerekekkel és már éppen hazafelé indultak. A család egy Moszkva közeli panelházban lakott, ahol lifttel jártak fel a lakásukba. A végzetes napon Olga ugyanúgy beszállt a liftbe, mögötte volt a kisfiú. Hirtelen azonban a lift ajtaja becsapódott és Olga lába beszorult.

Az anyuka még megfordult, hogy a fiát ellökje az elinduló lifttől. Az viszont hirtelen kezdett el emelkedni. A fiatal anya pedig olyan szerencsétlenül szorult be az ajtó szárnyai közé, hogy amikor a lift a földszint plafonjához ért a teste darabokra szakadt. A fejét később a földszinten találták meg, a teste többi részét pedig a lift padlója és a betonfödém közé beszorulva, miután a lift megállt a második emeleten – számolt be róla az NTV orosz csatorna.

“Pokoli lehetett a szegény fiúnak, aki szemtanúja volt az egész jelenetnek” – közölte később a helyszínre érkező sürgősségi ápoló. A gyerek mindössze ennyit hajtogatott csak az apjának: “anya lába…”

A férjnek, Dimitrijnek alig van ideje a gyászra, hiszen neki kell gondoskodnia két kicsiről. Elhatározta, hogy mindent elkövet, hogy szépséges felesége emlékéhez méltóan nevelje őket fel.

Az özvegyen maradt apuka a bérházat üzemeltető céget is be fogja perelni gondatlanság miatt. A tragédiát okozó liftet alig azelőtt egy órával szerelték – írta a Daily Mail az orosz források alapján.

“A liftre évek óta rendszeresen voltak panaszok” –nyilatkozta az egyik szomszéd. “A feleségemet már senki nem adhatja vissza, de legalább az erkölcsi kártérítés segít vigyázni a gyermekeimre a jövőben” – mondta megtörten Dimitrij.

A tragikusan elhunyt fiatal nőt, még 2012-ben szépségkirálynőnek választották meg Dimitrov városában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.