Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. November 20. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Lefejelt egy ügyvédet Tolmács polgármestere?

Lefejelt egy ügyvédet Tolmács polgármestere?

Lefejelt egy ügyvédet vasárnap este a Nógrád megyei Tolmács fideszes polgármestere, miután parázs vita támadt a két férfi között.

Hajnis Ferenc polgármester szerint valóban volt egy „kisebb incidens”, de ez magánügy. Az esetet a rendőrség is vizsgálja.
Nyilatkozatát a fideszes politikus később azzal egészítette ki, hogy korábbi magánjellegű vitáját szerette volna békésen rendezni az ügyvéddel, de az részeg volt és agresszív. Hajnis kiemelte, hogy nem hivatali minőségében verekedett, ráadásul az eset nem az utcán, hanem magánterületen történt.
Az ügyvéd, akinek hétvégi háza van a településen, a TV2 Tények című műsorában nyilatkozott. Állítja: egy kortyot sem ivott soha. „A polgármester először még mondta is, hogy direkt úgy üt, hogy ne látszódjon. Elsőre elmenekültem, de következő találkozásunkkor ismét nekem esett” - fogalmazott.
Úgy tudni, az ügyvéd nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket - orrcsonttörést és agyrázkódást - szenvedett.
Több helyi lakos szerint Hajnis Ferenc többször is megütötte az ügyvédet, akinek dőlt a vér az orrából. Egy tolmácsi nő szerint a polgármester üvöltve ment neki az ügyvédnek, még a rendőrséget is ki kellett hívni.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság valóban vizsgálja az ügyet, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.
Forrás: hvg.hu

Címkék: Tolmács

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.