Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 13. 08:42, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Ledőlt a nagysátor Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, többen megsérültek

Ledőlt a nagysátor Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, többen megsérültek

A viharos esőzés következtében pénteken este ledőlt a nagysátor Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren megrendezett Pohoda fesztiválon, a baleset következtében 12 ember könnyebb sérüléseket szenvedett - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a rendőrség és a mentőszolgálat információira hivatkozva.

A trencséni repülőtéren 1997 óta évente megrendezésre kerülő népszerű könnyűzenei fesztivál programját azt követően kellett félbeszakítani, hogy a régiót pénteken elérő intenzív esőzést és vihart követően ledőlt a fesztivál nagysátra. A balesetben a mentőszolgálat közlése szerint 12 személy szenvedett könnyebb - főként fej és felsővégtagi - sérüléseket. A sérülteket a trencséni és a vágbesztercei kórházakba szállították sérüléseik ellátása céljából.

A baleset után a fesztivál szervezői közölték: a fennmaradó programokat nem tartják meg és a fesztivál sátorvárosát a látogatóknak szombaton déli 12 óráig el kell hagyniuk. A fesztivál parkolói szombaton délután négy óráig maradnak nyitva.

Címkék: baleset, szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 12. 07:53, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elfogadta, hogy országa NATO-tagsága nem jön létre, amíg annak területén háború zajlik

Az ukrán elnök megértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna addig nem lesz tagja a NATO-nak, amíg területén háború zajlik.