Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2017. Október 02. 12:26, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Lebukott egy nemzetközi illegális cigarettagyártó banda

Lebukott egy nemzetközi illegális cigarettagyártó banda

Illegális cigarettagyárat működtető emberek ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - tájékoztatta Ibolya Tibor főügyész az MTI-t hétfőn.

Közleménye szerint a bűnszövetségben, jövedéki termék előállításával elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolt nyolc férfi közül egy osztrák, kettő izraeli, három moldovai, egy grúz állampolgár, valamint egy magyar.

A vádirat szerint az osztrák férfi 2011-ben hozott létre egy bűnözői csoportot, hogy Ausztriában, Belgiumban és Szlovákiában illegálisan gyártsanak és forgalmazzanak cigarettát, majd két izraeli vádlott-társával együtt tavaly úgy döntött, hogy Magyarországra is kiterjesztik tevékenységüket, amibe bevonták grúz és magyar társukat is.

A közlemény szerint a vádlottak Budapesten béreltek raktárhelyiségeket, beszerezték a gyártáshoz szükséges gépeket, külföldi munkásokat - köztük a három moldáv vádlottat - kerestek, majd tavaly szeptember elején megkezdték az illegális cigaretta üzemszerű gyártását.

Jelezte: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a X. kerületi illegális üzemben pár héttel később tartott akció során kartondobozokban tárolva összesen mintegy 4000 kilogramm dohányvágatot, valamint csaknem félmillió szál cigarettát találtak; tevékenységükkel a vádlottak 67 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a magyar állami költségvetésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.