Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Augusztus 07. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Lángvágóval mentek a postára

Lángvágóval mentek a postára

A betöréses lopások elkövetőivel szemben országosan végrehajtott összehangolt akció keretén belül, újabb több megyét érintő sorozatot derített fel a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által koordinált akció a lakásbetörések megelőzése, valamint ezen bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében zajlik. A rendőrség a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával célba vette a sorozat jellegű betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök és csoportok felszámolását.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a Somogy és a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságokkal együttműködve, országos koordináció eredményeképpen vonta büntetőeljárás alá azt a három fős csoportot, amelynek tagjai megalapozottan gyanúsíthatóak egyebek mellett Drégelypalánkon, Karancsalján, valamint a Somogy megyei Kutas községek területén a közelmúltban elkövetett betöréses lopásokkal.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. Ferenc 46 éves budapesti, Á. Sándor 48 éves budapesti és L. Sándor 46 éves aranyosapáti lakosok 2015. május 6-ra virradó éjszaka Drégelypalánk belterületén a riasztó rendszer hatástalanítását követően bementek a helyi polgármesteri hivatal épületébe, ahol az ott található lemezszekrényt felfeszítették. A további adatok alapján a gyanúsítottak 2015. július 4-én az éjszakai órákban a karancsaljai posta épületének riasztó berendezését rongálták meg, majd az épületbe bejutva a páncélszekrényt lángvágóval kinyitották. A terheltek 2015. augusztus 3-án 3 óra körüli időben megkísérelték a kutasi polgármesteri hivatal ablakát kifeszíteni, de ez nem sikerült, majd a helyszínről elmenekültek. A gyanúsítottak a karancsaljai és drégelypalánki helyszínről nagyobb összegű készpénzt tulajdonítottak el, míg Kutason nem sikerült az épületbe bejutni.
A sértettek bejelentését követően a Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök összehangolt munkájának eredményeként rövid időn belül beazonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2015. augusztus 3-án Kaposfőn elfogta a gyanúsítottakat, akiket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak. Két rendbeli lopás bűntett és egy rendbeli lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A hatóság mindhárom férfit őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet az illetékes bíróság 2015. augusztus 5-én elrendelt.
Az eljárást a továbbiakban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja, melynek feladata a gyanúsítottak által elkövetett további bűncselekmények felderítése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,