Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Szeptember 23. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Lakat alatt marad a börtönből szabaduló drogkereskedő

Lakat alatt marad a börtönből szabaduló drogkereskedő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak az 58 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, akinek a korábban egyszer már elrendelt kényszerintézkedése egy börtönbüntetés miatt szakadt félbe.

A férfi ellen legutóbb azért indult büntetőeljárás, mert 2018. augusztusától 2019. szeptemberéig folyamatosan, heti rendszerességgel adott el új pszichoaktív anyagot több salgótarjáni fogyasztónak. A gyanúsítottnál 2019. október 17-én délután a rendőrség egy közúti intézkedés során mintegy 170 gramm fehér színű porszerű, kristályos anyagot talált, melyből az igazságügyi szakértő több mint nettó 100 gramm mennyiségben etil-heptedron nevű új pszichoaktív anyagot mutatott ki.

A férfit a közúti intézkedés után letartóztatásba helyezte a bíróság, de mivel korábban már ugyanilyen bűncselekmény miatt kiszabtak vele szemben egy végrehajtandó szabadságvesztést, letartóztatását félbeszakították, elkezdte a börtönbüntetését letölteni.

E büntetéséből a férfi 2020. szeptember 20. napján szabadult volna, azonban a Balassagyarmati Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy szabadlábra kerülése esetén nagy lenne a veszélye a bűnismétlésnek: mivel munkahellyel, legális jövedelemmel, keresettel nem rendelkezik, és huzamosabb ideje a bűnös tevékenységéből származó anyagi javakból tartotta fenn magát, tovább folytatná a drogkereskedést.

Ezért az ügyészség indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a férfi letartóztatásának elrendelését, a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája pedig az ügyészi indítványnak helyt adva el is rendelte a letartóztatást, igy a férfi nem szabadulhatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.