Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2022. November 09. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

LAKAT ALATT A TOLVAJ

LAKAT ALATT A TOLVAJ

A bátonyterenyei rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte annak a 25 éves mátraverebélyi férfinek a letartóztatását, aki a településen található ingatlanok értékeit dézsmálta meg.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. november 1-jén egy Mátraverebélyben található családi ház udvarára bement és az ott található garázsból elektromos fűnyírót, valamint gázkonvektort lopott el. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor a 25 éves helyi lakos ennél az ingatlannál járt és onnan értékeket vitt magával. A férfi szeptember 26-án a családi ház udvaráról egy kerékpárt, valamint hűtőszekrényt és hosszabbítót, míg október 25-én az udvaron található fészerből egy házinyulat, valamint elektromos fűnyírót lopott el.

Megalapozott annak a gyanúja is, hogy a terhelt szeptember 26-án a településen egy másik házhoz is bement és az udvarról kovácsoltvas kaput és egy kályhát vitt magával. A férfi az ellopott értékeket eladta és az azokért kapott pénzt saját megélhetésére költötte.

A férfit a nyomozók elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. A hatóság tagjai a férfit – mivel ellene hasonló vagyon elleni bűncselekmények miatt is eljárás van folyamatban – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.