Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Február 22. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Lakástűzben vesztette életét egy ember Pásztón

Tűz keletkezett egy Pásztó, Liget utcai családi ház egyik szobájában csütörtök kora este, az egyik lakó életét már nem lehetett megmenteni.

A helyszínre a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezésükig a lakók a szobában keletkezett intenzív lángokat eloltották, az egység utómunkálatokat végzett. A tűzben egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüzet, tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Sajnos ez a héten már a második tragikus kimenetelű lakástűz Nógrád megyében, hétfőn egy diósjenői családi házban csaptak fel a lángok, ahol szintén életét vesztette egy ember. A statisztikák azt mutatják, hogy a téli időszakban országos szinten átlagosan szinte óránként keletkezik egy-egy lakástűz Magyarországon. Ezek legtöbbje egy-két négyzetméteres, azonban naponta három-négy otthon is megsemmisül országos szinten az emberi gondatlanságra visszavezethető tüzek miatt. A téli időjárás pedig különösen kedvez a lakástüzek kialakulásának, hiszen az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. Egy füstérzékelő beszerzésével már sokat tehetünk a tragédiák megelőzésének érdekében, hiszen a statisztikák szerint nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. Egy jó minőségű füstérzékelő készülék néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez, mindenképpen javasolt tehát annak beszerzése. Az érzékelő hangos sípolással jelez, ha bajt érzékel, így azt meghallva még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák. A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással, hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.