Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. November 04. 09:13, hétfő | Bulvár
Forrás: Új Ász Online

Lajos ingyen adja, bárkinek, bármennyit!

Lajos ingyen adja, bárkinek, bármennyit!

A vigaszt adó ölelést...

"Ha látom, hogy egy mellettem elsétáló szerelmespár megsimogatja egymást, amikor észrevesznek, nekem már az is öröm, ilyenkor tudom, hogy elértem a célom" – mondja Lajos.

A vezetékneve elhallgatását kérő férfi gyakran tűnik fel Szeged belvárosi utcáin „ingyen ölelés", angolul többes számban „free hugs" feliratú táblával. "Kapok hideget és meleget is, de a negatív véleményekkel nem törődök, mindenkinek joga van azt gondolni, amit csak akar. Mondtak már rám nagyon csúnyákat, de nem zavart" – meséli az ingyen ölelő.

Legnagyobb öröm számára, amikor kisgyerekek állnak meg előtte a nagymamájukkal, és azt kérdezik, mi van a táblára írva. Amikor a mamák elmondják nekik, örömmel ugranak Lajos nyakába, aki igyekszik saját, hatéves kisfiával minél több időt tölteni.

"Havonta egyszer fogom kezembe a táblát, a szabadidőmben. Egy éve csinálom, eleinte nekem is furcsa volt, de megéri. Jót tesznek a pozitív energiák, remek érzés mosolyt csalni az emberek arcára" – mondja a férfi. Egyszer egy férjét elvesztő nő az ő ölelésében lelt vigaszt, de olyan is előfordult, hogy valaki elsírta magát.

A belvárosi pozitív ember szerint külföldön sokkal nagyobb sikere van ennek a mozgalomnak, mint itthon, rengeteg turista és külföldi egyetemista öleli meg Szegeden. Hozzáteszi, hogy az országban sokan sétálnak ilyen táblával az utcákon, a közösségi oldalakon is létezik a mozgalom.

Lajos szerint egy valamire való ölelés ideje minimum fél perc, ebből egy egészséges embernek legalább négyre van szüksége naponta.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.