Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 01. 08:27, szombat | Belföld
Forrás: mti

Lájkvadász is az internethasználat veszélyeire is hívja fel a figyelmet

Lájkvadász is az internethasználat veszélyeire is hívja fel a figyelmet

Idén is részt vesz az április eleji digitális témahét rendezvénysorozatán a Safer Internet Program (SIP) - közölte az MTI-vel a SIP hazai konzorciumi partnere, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A szervezet 2009 óta vesz részt az Európai Unió SIP programjában.

A jövő hétfőtől öt napon át tartó eseménysorozaton SIP-oktatók kötetlen, játékos, interaktív formában tartanak országszerte előadásokat általános és középiskolákban, hogy felhívják a szülők, a pedagógusok, a gyerekek figyelmét az internethasználatból fakadó veszélyekre és kivédésük lehetőségeire; ugyanez ugyanis a SIP célja is.

Emlékeztettek: a digitális témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kezdeményezésére másodszor rendezik meg, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szakmai vezetésével. Célja, hogy a digitális pedagógia minél szélesebb körben elterjedjen a köznevelésben, minél több iskolában tanítsanak digitális eszközökkel, digitális környezetben, digitális módszerekkel.

A SIP azért csatlakozott idén is a programhoz, mert fontosnak tartja felhívni a figyelmet az internet előnyeire, de lehetséges veszélyeire, így a zaklatásra, az illegális és káros tartalmakra is. Az internet korunk egyik nagy és hasznos találmánya, amely szinte mindenkinek megkönnyíti, szórakoztatóbbá és hatékonyabbá teszi az életét - írták.

Megjegyezték: a digitális témahétre a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz - a SIP hazai konzorciumvezetőjéhez - több mint ötven felkérés érkezett internetoktatásra 6 budapesti és 47 vidéki intézményből. A SIP-oktatók egy hét alatt 214 órát tartanak meg ezekben az intézményekben. A szakemberek Preszl Éva, a SIP oktatója által tavaly kifejlesztett Lájkvadász nevű társasjátékot is magukkal viszik, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudják megszólítani a fiatalokat. A társasjáték népszerű a pedagógusok körében is, mert játékosan, kötetlen formában sok hasznos információt tudnak átadni általa a gyerekeknek. Az idei digitális témahéthez kapcsolódó kampányban csaknem háromszáz Lájkvadász társasjátékot küldött iskoláknak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - ismertették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.