Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Július 27. 08:46, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-ZALAEGERSZEG ZTE ARÉNA

Labdarúgó NB I - MTK-siker a zalaegerszegi idénynyitón.

Labdarúgó NB I - MTK-siker a zalaegerszegi idénynyitón.

Az MTK Budapest a 92. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2024/25-ös idényének pénteki nyitómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 1. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-MTK Budapest 0-1 (0-0)

------------------------------------------
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2867 néző, v.: Káprály
Gólszerző: Jurina (92.)
Sárga lap: Várkonyi (61.), Croizet (81.), illetve Antonov (56.), Jurina (95.)

Zalaegerszegi TE FC:
--------------------
Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Kiss B. (Csonka, 88.), Sankovic, Sajbán (Croizet, 68.) - Dénes (Vogyicska, 68.), Spoljaric (Németh D., a szünetben), Mim (Bakti, 88.)

MTK Budapest:
-------------
Demjén - Nagy Zs., Beriasvili, Varju - Antonov (Kovács P., 68.), Kata (Végh, 76.), Horváth A., Hej - Németh K. (Jurina, 82.), Bognár (Stieber, 82.), Polievka (Molnár R., 68.)

Az alacsony színvonalú, mindkét oldalon sok hibát hozó első félidőben többet birtokolta a labdát a fővárosi csapat, sokáig mégis a ZTE tűnt aktívabbnak. Amikor a hazaiak labdát szereztek, próbáltak helyzetet kialakítani, igaz, kevés sikerrel. Az első MTK-lehetőségre a 34. percig kellett várni, ekkor Antonov lövését Gundel-Takács lábbal védte. A házigazdák hálóőre a játékrész hajrájában is többször hárított, azaz a vendégek álltak közelebb a gólhoz, de a szünetben 0-0-t mutatott az eredményjelző.
A fordulás után nem változott a játék képe, az MTK irányított, komolyabb helyzet nélkül. A mérkőzés szinte eseménytelenül csordogált, a kapuk nem forogtak veszélyben. A cserék sem hoztak változást egyik oldalon sem. Jellemző volt, hogy a második félidő egyik legnagyobb helyzete azután adódott, amikor Gundel-Takács rossz kirúgását követően Jurina elé került a labda, aki azonban az üres kapu mellé gurított. Az utolsó percekben kissé megélénkült a játék, amikor már úgy tűnt, egyik csapat sem tudja a maga javára fordítani az állást, Jurina fejese utat talált a kapuba, így végül az MTK örülhetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 14:14, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Gémesi Csanád a vb-címvédőt legyőzve nyolcaddöntős.

Gémesi Csanád legyőzte az első fordulóban a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén, ezzel nyolcaddöntőbe jutott.

2024. Július 27. 14:00, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Major Veronika első helyen döntős légpisztolyban.

Major Veronika az első helyen zárta a női légpisztolyosok alapversenyét, ezzel bejutott a vasárnapi nyolcas döntőbe a párizsi olimpia első, szombati versenynapján, melyen Fábián Sára Ráhel a 33. helyen zárta a számot.

2024. Július 27. 13:21, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Döntős a 4x100 méteres férfi gyorsváltó.

A Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállítású 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó hetedik helyen jutott döntőbe a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

2024. Július 27. 11:11, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős.

Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök szombati előfutamában a párizsi olimpián, ezzel negyeddöntőbe jutott.