Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 08. 08:21, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-KECSKEMÉT

Labdarúgó NB I - Fordított és nyert Kecskeméten a Puskás Akadémia.

Labdarúgó NB I - Fordított és nyert Kecskeméten a Puskás Akadémia.

A Puskás Akadémia hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A vendégek ezzel megszakították ötmeccses nyeretlenségi sorozatukat, míg a hazaiak három kör óta nem tudnak győzni.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0)
------------------------------------
Széktói Stadion, 3318 néző, v.: Bognár
Gólszerzők: Pálinkás (30.), illetve Golla (75.), Nagy Zs. (86.)
Sárga lap: Derekas (12.), Varga B. (52.), Vágó (60.), illetve Batik (79.), Plsek (90.), Nagy Zs. (91.)

Kecskeméti TE:
--------------
Varga B. - Szabó A. (Szendrei, 88.), Belényesi, Katona L. - Nagy O. (Lukács, 78.), Vágó, Derekas (Zsótér, 65.), Leoni (Zeke, 88.) - Helmich (Meszhi, 88.), Horváth K. - Pálinkás

Puskás Akadémia:
---------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Markgráf, 94.) - Slagveer (Brandon, a szünetben), Batik, Levi (Nissila, 81.), Corbu (Bévárdi, 81.), Plsek - Puljic (Colley, 55.)

Sokáig mezőnyjátékot láthatott a közönség, leginkább a középpályán passzolgattak a játékosok, egyik kapusnak sem volt dolga. A folyamatos játékot időről időre kisebb-nagyobb szabálytalanságok akasztották meg. A hazaiak átadták a területet a vendégeknek, akik azonban nem tudták átjátszani a védelmet, csak elvétve jutottak el Varga kapujának előterébe. Egy Puskás Akadémia-szöglet után aztán gyorsan indultak a kecskemétiek, és a harcos Nagy Olivér jobb oldali beadásából Pálinkás megszerezte a vezetést a házigazdának. A szünetig továbbra is leginkább mezőnyjáték zajlott, mindkét oldalon adódott ugyan egy-egy kisebb lehetőség, de az első játékrészben mindössze egy kaput eltalált lövés volt, maga a gól.
A szünetet követően jóval aktívabbá vált a vendégcsapat, amely beszorította ellenfelét és többször is veszélyt teremtett Varga kapuja előtt - kétszer Belényesi mentett remek ütemérzékkel. A hazaiaknak néhányszor adódott lehetősége kontrázni, de ezek a támadások többnyire elhaltak, vagy Pécsi védett. A Puskás Akadémia fölénye a hajrához érkezve érett góllá, egy bal oldali szögletnél - amikor Pálinkás ápolása miatt emberhátrányban volt a KTE - Wojciech Golla őrizetlenül maradt és a keresztlécet érintve a kapuba fejelte a labdát.

Az utolsó percekben a Kecskemét volt veszélyesebb, a győztes gólt mégis a vendégek szerezték meg a válogatott Nagy Zsolt révén. A végén a hazaiak még kapufát rúgtak, de a vereséget már nem tudták elkerülni. A Puskás sikeréhez a fiatal kapus, Pécsi Ármin remek teljesítménye is hozzájárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:47, péntek | Helyi sport

Női torna Eb - Székely Zója tizedik egyéni összetettben.

Székely Zója a tizedik, Mayer Gréta a 31. helyen végzett egyéni összetettben a Riminiben zajló női torna Európa-bajnokság első, csütörtöki versenynapján.

2024. Május 03. 08:38, péntek | Helyi sport

Babos Tímea egy nap alatt két meccset nyert Floridában.

A negyedik kiemelt Babos Tímea két mérkőzést is két szettben nyert meg az egyesült államokbeli Bonita Springsben zajló 100 ezer dollár (36,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna csütörtöki napján.

2024. Május 03. 08:30, péntek | Helyi sport

Fallabda Eb - Elődöntős a férfi csapat.

A magyar férfi válogatott 4-0-ra legyőzte csütörtökön a lengyel együttest, ezzel bejutott a második divízió elődöntőjébe a fallabdázók Zürichben zajló csapat Európa-bajnokságán.

2024. Május 03. 08:18, péntek | Helyi sport

Megtartaná olimpiai kvótát érő ranglistás helyezését a triatlonos Dévay Márk.

Elsősorban arra törekszik, hogy megtartsa az olimpiai ranglistán jelenleg kvótát érő, 25. helyét Dévay Márk, aki hétfőn negyedik lett a triatlonosok kínai világkupa-fordulóján.