Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 15. 08:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-ÚJ HIDEGKUTI STADION

Labdarúgó NB I - Folytatódott az MTK jó és a DVTK rossz sorozata.

Labdarúgó NB I - Folytatódott az MTK jó és a DVTK rossz sorozata.

Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A pontosztozkodással a fővárosiak immár öt kör óta veretlenek, míg a miskolciak sorozatban negyedik bajnoki találkozójukon maradtak nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Vad II.
gólszerzők: Bognár (31.), illetve Pernambuco (85.)
sárga lap: Kocsis G. (43.), Kovács P. (45+2.), illetve Franchu (74.)

MTK Budapest:
-------------
Demjén - Kocsis G., Kádár, Nagy Zs. - Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth A. (Végh, 83.), Kovács P. (Varju, 70.) - Németh K. (Jurina, 76.), Bognár (Spalek, 83.)

Diósgyőri VTK:
--------------
Ogyincov - Gera, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen - Vallejo, Holdampf (Klimovics, a szünetben), Pozeg Vancas (Bényei, 83.) - Jurek (Pernambuco, 68.), Szabó L. (Edomwonyi, 60.), Acolatse (Franchu, a szünetben)

A mérkőzés elején az MTK kapusa nagyot hibázott, mert előre ívelésébe belelépett Szabó, azonban a labda elkerülte a hazai kaput. Demjén nem sokkal később aztán szép védéssel javított Pozeg Vancas fejesénél. Az idő múlásával mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék, de az iram nem volt nagy a nyárias kánikulában. Az ivószünet után viszont egy szemet gyönyörködtető, egyérintős akcióból Bognár talált a kapuba. A fővárosiak majdnem megduplázták az előnyüket, ugyanis Kosznovszky 12 méteres lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot.
Térfélcserét követően is a kék-fehérek futballoztak veszélyesebben, elsősorban a nagy kedvvel játszó Bognárnak köszönhetően. A miskolciak erőtlen támadó játékán a szünetben végrehajtott kettős csere sem segített, ahogy a későbbi változtatásoktól sem kapott új lendületet. Az utolsó húsz percre kezdett fölénybe kerülni a Diósgyőr, ennek ellenére az MTK járt közelebb a gólhoz, ugyanis Németh próbálkozása a keresztlécen csattant.

A hajrában aztán már egyre inkább beszorította ellenfelét a vendég együttes, amelynek végül a csereként beállt Pernambuco fejesével sikerült pontot mentenie, de akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:09, hétfő | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi sport

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 29. 08:55, hétfő | Helyi sport

RG vk - Pigniczki Fanni három szerrel döntőzött Taskentben.

A hazai Európa-bajnokságra - és a párizsi játékokra - készülő Pigniczki Fanni három szerrel döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupáján.

2024. Április 29. 08:50, hétfő | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót.

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.