Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2024. Augusztus 10. 18:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-MISKOLC

Labdarúgó NB I - Dániai veresége után a Diósgyőr ellen javított az FTC.

Labdarúgó NB I - Dániai veresége után a Diósgyőr ellen javított az FTC.

A címvédő Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának első szombati mérkőzésén.

A fővárosiak továbbra is százszázalékosak az élvonalban, igaz, ez csupán a második találkozójuk volt, mert a nyitókörben a debreceni fellépésük elmaradt. A zöld-fehérek kedden kétgólos hátrányban fogadják a dán Midtjyllandot a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának hazai visszavágóján.
A miskolciak három kör után is nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

---------------------------------------
Miskolc, 8050 néző, v.: Káprály
Gólszerző: Ben Romdhane (21., 93., előbbit 11-esből)
Sárga lap: Sanicanin (20.), Szatmári (42.), Edomwonyi (64.), Gera (83.)

Diósgyőri VTK:
--------------
Sentic - Gera, Lund, Szatmári, Sanicanin - Holdampf - Varga Z. (Bényei, 60.; Fekete, 81.), Klimovics (Jurek, 78.), Edomwonyi, Franchu (Moha, 60.) - Rakonjac (Kampecisz, 60.)

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo, Civic (Ramírez, 59.) - Maiga (Rommens, 59.), Ben Romdhane - Kady (Zachariassen, 59.), Abu Fani, Traoré (Pappoe, 88.) - Bassey (Kehinde, 95.)

A fővárosiak az első perctől fölényben futballoztak, ki is alakítottak néhány lövőhelyzetet, a kaput viszont nem találták el. A meddő mezőnyfölény mégis vezetést eredményezett, mert Sanicanin szabálytalansága miatt a zöld-fehérek büntetőhöz jutottak, melyet Ben Romdhane magabiztosan értékesített. A gól sem változtatott a játék képén, a hazaiak elsősorban a védekezésre összpontosítottak, a vendégek pedig labdabirtoklási fölényük ellenére sem voltak veszélyesek az ellenfél kapujára.
Térfélcserét követően megélénkült a játék, a piros-fehérek Gera révén a bal kapufát találták el, de a túloldalon is akadtak ígéretesek lehetőségek, kétszer Sentic védett, Gustavo közeli fejesénél pedig őt is a kapufa segítette ki. Negyedóra elteltével mindkét fél hármas cserével próbált frissíteni, a meccs képe viszont nem változott: a Ferencváros fölényben futballozott.Mivel a diósgyőri csapat a hajrára sem tudott újítani, így a vendégek megérdemelten elvitték a három pontot Miskolcról, ráadásul a hosszabbításban egy hatalmas védelmi hibát kihasználva az FTC a kegyelemdöfést is megadta riválisának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 13:30, vasárnap | Helyi sport

Párizs 2024 - Gulyás Michelle aranyérmes, Guzi Blanka negyedik.

Gulyás Michelle aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a negyedik helyen végzett a párizsi olimpia öttusaversenyén.

2024. Augusztus 11. 08:21, vasárnap | Helyi sport

Párizs 2024 - Éremtáblázat Párizs 2024 - A szombati magyar mérleg.

A párizsi olimpia éremtáblázata a 15.,szombati versenynapot követően (329-ből 316 szám után):A tekvondó dobogósai, éremtáblázata a magyar indulók szereplése. Az ökölvívás dobogósai, éremtáblázata és a magyar indulók eredménye.

2024. Augusztus 10. 16:00, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Gulyás Michelle és Guzi Blanka ott lesz a női öttusázók döntőjében.

Gulyás Michelle és Guzi Blanka döntőbe jutott a párizsi olimpia öttusaversenyén.

2024. Augusztus 10. 13:50, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Varga ezüst-, Kopasz bronzérmes kajak egyes 1000 méteren.

Varga Ádám ezüst-, a címvédőként indult Kopasz Bálint pedig bronzérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren a párizsi olimpián.