Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2024. Április 29. 08:50, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-ÚJ HIDEGKÚTI NÁNDOR STADION

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót.

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót.

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A zöld-fehérek immár 14 kör óta nem találtak legyőzőre, míg a kék-fehéreknek megszakadt a hatmeccses veretlenségi sorozatuk.
Az örökrangadókon az FTC 93. diadalát aratta 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)

--------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Csonka
Gólszerzők: Németh K. (31.), illetve Lisztes (45+3.) Kodro (27.)
Sárga lap: Kocsis G. (45.), Kata (45+1.), Németh K. (45+3.), Antonov (72.)

MTK Budapest:
-------------
Demjén - Hej (Kovács M., 81.), Kádár, Kocsis G. - Varju (Végh, 69.), Nagy Zs., Kata (Stieber, 85.), Horváth A. (Jurina, 81.), Antonov - Németh K., Bognár

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Botka (Makreckis, 56.), Wingo, Aaneba, Ramírez (Dhonata, 80.) - Katona B., Maiga (Tóth A., 70.), Ben Romdhane (Pászka, 80.) - Szevikjan, Kodro, Lisztes (Kehinde, 70.)

A Ferencváros mezőnyfölényével indult a találkozó, melyen a kivonuláskor az MTK játékosai sorfalat álltak a sorozatban hatodszor bajnok riválisnak. A zöld-fehérek hiába birtokolták jóval többet a labdát, helyzetük nem volt, csak Katona lövése okozott némi izgalmat a hazai kapunál. Szűk félóra után némi szerencsével került előnybe a Ferencváros, mert bár Lisztes remekül cselezte magát tisztára a bal oldalon, beadása után Kodro a labda mellé fejelt, azonban a válláról mégis az MTK kapujába pattant a játékszer. A vendégek nem sokáig örülhettek, mert Németh Krisztián azonnal válaszolt a túloldalon. Ezt követően ismét nagy mezőnyfölényben futballozott az FTC, amely közvetlenül a szünet előtt a nagy kedvvel játszó Lisztes találatával ismét előnybe került.
A második félidő nagy ferencvárosi helyzettel indult, de Szevikjan kiugrásánál Demjén védett nagyot. Ezt követően hiába játszott továbbra is fölényben az FTC, az MTK védelme stabilnak bizonyult, így nem sok helyzet alakult ki.
Igazából az utolsó tíz percre élénkült meg az összecsapás, mindkét fél megszerezhette volna a számára fontos gólt, de a Ferencváros nem tudta lezárni a meccset és az MTK sem tudott egyenlíteni, mert mindkét kapus remek védésekkel akadályozta meg a gólt, így végül minimális különbséggel a zöld-fehérek nyerték meg az idény utolsó örökrangadóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:15, hétfő | Helyi sport

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Május 13. 09:00, hétfő | Helyi sport

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Május 13. 08:53, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára.

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 08:44, hétfő | Helyi sport

Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Ligeti Dániel kvótás, öt magyar birkózó lesz Párizsban.

Ligeti Dániel megragadta utolsó esélyét, megnyerte kvótaosztó mérkőzését a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában a birkózók záró olimpiai kvalifikációs viadalán, Isztambulban, ezzel részvételi jogot szerzett.