Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 08. 08:25, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI- BUDAPEST GRUPAMA ARÉNA

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte a rangadót és óriási lépést tett a címvédés felé.

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte a rangadót és óriási lépést tett a címvédés felé.

A címvédő és listavezető Ferencváros Adama Traoré 89. percben szerzett góljával győzte le 1-0-ra otthon a második helyen álló Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A zöld-fehérek így nyolc pontra növelték előnyüket közvetlen riválisukkal szemben, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így hatalmas lépést tettek sorozatban a hatodik bajnoki címük felé.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Ferencvárosi TC-Paksi FC 1-0 (0-0)
---------------------------------
Groupama Aréna, 17 675 néző, v.: Karakó
gólszerző: Traoré (89.)
Sárga lap: Zachariassen (38.), Abu Fani (44.), Traoré (89.), illetve Kovács K. (5.), Lenzsér (33.), Böde (44., a kispadon), Windecker (44.)

Ferencvárosi TC:
---------------
Dibusz - Makreckis, Cissé, Abena, Civic (Ramírez, 81.) - Maiga, Loncar (Ben Romdan, 66.) - Zachariassen (Traoré, 72.), Abu Fani, Marquinhos (Szevikjan, 81.) - Varga B. (Kodro, 81.)

Paksi FC:
--------
Szappanos - Kovács K. (Vass, a szünetben), Kinyik, Szélpál, Lenzsér (Tóth. B., 90.), Szabó J. - Mezei (Haraszti, 80.), Papp, Windecker - Skribek (Szabó B., 69.), Könyves (Böde, 69.)

Az első félidőben mindkét oldalon a kapusok játszották a főszerepet, főként a paksi hálóőr, Szappanos teljesítménye marad emlékezetes, volt, hogy néhány másodpercen belül három nagy védést is bemutatott. A túloldalon Dibusz is magabiztos volt. Nem sokkal a szünet előtt az oldalvonal mellett szabadultak el az indulatok - Stankovic Kovácsnak reklamálta a második sárgát -, Abu Fani pedig a fél paksi csapattal összeakaszkodott.
A fordulást követően is a Ferencváros futballozott fölényben, a 63. percben Varga fejese után a felsőléc mentette meg a paksiakat. Nem sokkal később újra a góllövőlista éllovasa próbálkozott, de gyönyörű ollózását Szappanos hárította.


A hajrára Stankovic három cserével próbált még egy újabb lendületet adni a zöld-fehéreknek, és meg is lett az eredmény: a 89. percben az egyaránt a padról érkező Ben Romdan és Traoré összejátékából utóbbi döntötte el az összecsapást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:47, péntek | Helyi sport

Női torna Eb - Székely Zója tizedik egyéni összetettben.

Székely Zója a tizedik, Mayer Gréta a 31. helyen végzett egyéni összetettben a Riminiben zajló női torna Európa-bajnokság első, csütörtöki versenynapján.

2024. Május 03. 08:38, péntek | Helyi sport

Babos Tímea egy nap alatt két meccset nyert Floridában.

A negyedik kiemelt Babos Tímea két mérkőzést is két szettben nyert meg az egyesült államokbeli Bonita Springsben zajló 100 ezer dollár (36,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna csütörtöki napján.

2024. Május 03. 08:30, péntek | Helyi sport

Fallabda Eb - Elődöntős a férfi csapat.

A magyar férfi válogatott 4-0-ra legyőzte csütörtökön a lengyel együttest, ezzel bejutott a második divízió elődöntőjébe a fallabdázók Zürichben zajló csapat Európa-bajnokságán.

2024. Május 03. 08:18, péntek | Helyi sport

Megtartaná olimpiai kvótát érő ranglistás helyezését a triatlonos Dévay Márk.

Elsősorban arra törekszik, hogy megtartsa az olimpiai ranglistán jelenleg kvótát érő, 25. helyét Dévay Márk, aki hétfőn negyedik lett a triatlonosok kínai világkupa-fordulóján.