Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Augusztus 04. 08:35, vasárnap | Sport
Forrás: MTI-SZÉKESFEHÉRVÁR SÓSTÓI STADION

Labdarúgó NB I - A Diósgyőr legyőzésével veretlen maradt a Fehérvár.

Labdarúgó NB I - A Diósgyőr legyőzésével veretlen maradt a Fehérvár.

A Fehérvár 3-1-re legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első szombati mérkőzésén.

Pető Tamás irányításával így továbbra is veretlenek a Konferencia-liga selejtezőjében is érdekelt piros-kékek, ugyanis a nemzetközi kupasorozatot is figyelembe véve két-két győzelem és döntetlen a mérlegük a mostani idényben.
A miskolciak ezzel szemben két kör után nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)
-----------------------------------

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3063 néző, v.: Pintér
Gólszerzők: Serafimov (1.), Babos (76.), Katona M. (94.), illetve Franchu (20.)
Sárga lap: Gradisar (12.), illetve Varga Z. (87.)

Fehérvár FC:
------------
Tóth B. - Melnyik, Serafimov, Larsen, Spandler - Csongvai - Kovács M. (Katona M., 57.), Bedi, Christensen (Mario, 93.), Pető (Babos, 71.) - Gradisar

Diósgyőri VTK:
--------------
Ogyincov - Gera, Lund, Csorbadzsijszkij, Sanicanin - Vallejo (Holdampf, 6.) - Varga Z., Klimovics (Bényei, 71.), Franchu (Ferencsik, 71.), Huszár (Pozeg Vancas, 60.) - Rakonjac (Edomwonyi, 60.)

A Diósgyőr számára nem is kezdődhetett volna rosszabbul a mérkőzés, mivel egy jobb oldali szöglet után azonnal hátrányba került, majd sérülés miatt le kellett cserélni spanyol játékosát, Vallejót. Többnyire a két büntetőterület között zajlott a játék helyzetek nélkül, majd a vendégek első lehetőségüket gólra váltva egyenlítettek. Ezt követően a szünetig hátralévő időben eseménytelenül peregtek a percek.
A térfélcserét követően is csendesen csordogált a mérkőzés, egyedül a csereként beállt Holdampfnak volt egy ziccere, amikor egy beadás után éppen hozzáütötte a labdát a székesfehérvári kapus, azonban ez a helyzet is kimaradt. Pozeg Vancas beállításával valamivel a miskolci csapat volt veszélyesebb, mégis a hazaiak szereztek újra vezetést váratlanul. A hajrában nem tudott újítani a Diósgyőr, sőt, a Fehérvár a hosszabbításban egy hatalmas védelmi hibát kihasználva végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.