Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 18. 10:45, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kutató-fejlesztő laboratórium Bátonyterenyén

Kutató-fejlesztő laboratórium Bátonyterenyén

Megkezdte a munkát a Medi-Radiopharma Kft. új kutató-fejlesztő laboratóriuma Bátonyterenyén.

A közel százötvennyolcmillió forintos uniós támogatással induló projekt eddig ismeretlen lehetőségeket nyit az urológiai diagnosztikában. A gyógyszerkutatási program munkahelyet is teremt a megfelelő képzettségű szakemberek számára. Az első feladat egy, „A vese és vizeletelvezető rendszer megbetegedéseinek kimutatására alkalmas radioaktív gyógyszer előállítására szolgáló készlet kifejlesztése” lesz. Először gyógyászati minőségű alapanyagot állítanak elő, majd meghatározzák a diagnosztikai készlet ideális összetételét, és ellenőrzik az anyag radiokémiai stabilitását, tárolhatóságát, sugárterhelését. Ezután laboratóriumi állatkísérletekkel folytatódik a program. Az összes vizsgálati eredmény birtokában kezdődhet el az engedélyezési procedúra. Ha ez a fázis is megnyugtatóan zárul, egyszerre öt európai országban nyújtják be az engedélyekhez szükséges regisztrációs dokumentumokat.

A fotó nem a helyszínen készült.

Címkék: laboratórium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.