Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 13. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Kupába vésték Papp Ildikó nevét

Kupába vésték Papp Ildikó nevét

Papp Ildikó, a Salgótarjáni AC futója, a Nord Sport KSE sífutó olimpiai kerettagja nemrég Szlovákiában, a Magas Tátra déli részén nyert meg egy nemzetközi pénzdíjas terepfutó viadalt.

A megyeszékhely önkormányzata által támogatott salgótarjáni sportolónő az olimpiai kvalifikáció felkészülésének újabb állomásához ért, az elmúlt hét végén egy magaslati, tátrai edzőtábort kötött össze két versennyel. A sífutás, síroller mellett kiegészítésként elég gyakran futó-, és kerékpáros edzéseket is végez, így mert jelentkezni a két rendezvényre is.
A Csorba tó kerékpáros hegyi időfutamom szerzett második helye után nevezett be a futóversenyre.
- Engem a magaslati levegő szerencsére nem ütött meg a magaslati edzőtáboroknak köszönhetően, de sokakat megviselt az oxigénhiány – mesélte tudósítónknak. – Jól ment a tekerés, kicsit féltem is, hogy nem leszek-e túl fáradt a másnapi megmérettetéshez. Másnap ugyanis 8 kilométernyi futás várt rám, 1550 méterre kellett felfutni, ez már igazi erőpróba volt. Ez a helyiek számára mindig elég rangos nemzetközi versenynek számít a pénzdíjak miatt, én éppen ezért a legjobb öt versenyző közé vártam magam előzetesen.
- A vártnál jobban sikerült teljesítened…
- Szép, napsütéses időben versenyezhettünk a Poprádi tónál. Már a táv elején, a sík terepen éreztem, hogy nagyon jól megy a futás, ott előre álltam, és sokáig vezettem a versenyt. A lejtő nagyon veszélyes volt a sziklák miatt, ott utol is ért a második helyezett, de a végén, az emelkedőn ismét az élre álltam, és – számomra meglepő módon – végül megnyertem a versenyt. Nagyon boldog voltam, nem is sejtettem, hogy elsőként érhetek be a célba.
- Szépen meg is örökítették a győzelmedet…
- Az abszolút elsők neveit egy óriási kupába vésték bele. Ezen magyar név még nem szerepelt idáig, úgyhogy nagyon büszke vagyok erre az eredményre.
- Mi a további program?
- A jövő héten utazok Ausztriába, ismét 3000 méter magasra, edzőtáborba.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: kupa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.