Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2024. Április 11. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST

Különleges autóra is lehet licitálni az autizmussal élők megsegítésére.

Különleges autóra is lehet licitálni az autizmussal élők megsegítésére.

Különleges autóra is lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány aukcióján keddtől, a bevétellel az autizmussal élő fiatalokat és családjaikat segítik.

Az Autistic Art Alapítvány az autizmus világnapján mutatta be az idei aukció "főtételét", amelyet a Porsche Hungaria Kft. ajánlott fel - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.


A modell kivezetése miatt a gyártósorról utolsóként legördült Audi TTRS Roadster grafikáját Varga Máté autista művész készítette, a tétel kikiáltási ára 33 millió forint.
A művészeti árverésen továbbá az alapítvány által támogatott otthonokban élő művészek alkotásaival díszített mindennapi használati tárgyak is megvásárolhatók, amelyek az autizmus sokszínűségére és a társadalmi elfogadás fontosságára hívják fel a figyelmet.


Az alapítvány 2006 óta foglalkozik autizmussal élők támogatásával, azóta több mint 600 millió forinttal segítették az autizmussal élők magyarországi lakóotthonait, valamint művészeti programokat is nyújtanak az otthonokban élőknek.


Jelenleg Magyarországon mintegy 150 ezer ember él valamilyen fokú autizmussal, a becslések szerint minden 68. honfitársunkat személyesen érinti az autizmus. A sokak által betegségnek vagy rendellenességnek titulált állapot egy szakértő szerint "nem rendszerhiba - hanem egy, a szokásostól eltérő operációs rendszer". Az autista emberek gyakran több kreativitással, jobb koncentrációs képességgel és kitartással rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsanak a tudomány vagy éppen a művészetek területén - olvasható a közleményben.


A jótékonysági árverés az Autistic Art Alapítvány honlapján április 2-án kezdődött és az őszi gálaeseményig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:35, vasárnap | Helyi

Sportkavalkád - sportágválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 21. 09:54, vasárnap | Helyi

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése.

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató.

2024. Április 21. 08:55, vasárnap | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 21. 08:00, vasárnap | Helyi

Hűvös, záporos idő.

Nyugaton számíthatunk több napsütésre, máshol sok felhő lesz az égen, és időnként eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet.