Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Július 05. 13:56, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap Orbánt és Erdogant hasonlítja össze

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap Orbánt és Erdogant hasonlítja össze

A török kormányfővel hasonlítja össze a Der Standard internetes oldalának cikke a magyar miniszterelnököt.

A liberális osztrák napilap honlapján, a fiataloknak és bevándorlóknak szóló internetes mellékletében azt írta: Orbán Viktor nemrég "működő demokráciának" nevezte Törökországot, "bátorító szavai" Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökhöz nem okoznak meglepetést, ugyanis a két kormány politikája között hasonlóságok fedezhetők fel. A cikkíró úgy látja, Erdogan és Orbán olyan mértékben osztják meg országuk lakosságát, mint egyetlen más politikus sem a kontinensen: saját állampolgáraik egy része "isteníti" őket, míg mások hangosan tiltakoznak ellenük. Mindkét politikus olyan szintre fejlesztette a populizmust, hogy követőik körében már "politikai fanatizmusról" lehet beszélni, és mindkét kormányfő szemében elenyésző szerepe van az emberi jogoknak - vélekedett a szerző. A lap szerint a két kormányfő között az a különbség, hogy míg Törökország az elmúlt években ragyogó gazdasági mérleget mutatott fel, a magyar kormánynak unortodox lépései ellenére "a jelek szerint nem sikerült megtalálni a mágikus formulát".
A szerző végül úgy vélekedett: nem zárható ki, hogy Orbán bírálói a jövőben hangosabbak lesznek. Senki sem tudja jelenleg, hogyan kezelne Orbán több tízezer kitartó tüntetőt, a nemzetközi közösségnek ezért rajta kellene tartania a szemét a magyar kormányon - állt a cikkben.
http://dastandard.at/1371171532496/Orban-und-Erdogan--Brueder-im-Geiste

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.