Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 10. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Külföldi munka ígéretével csalt ki pénzt egy Nógrád megyei nő ötvenhárom sértettől

Külföldi munka ígéretével csalt ki pénzt egy Nógrád megyei nő ötvenhárom sértettől

Ötvenhárom rendbeli csalás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy Nógrád megyei nő ellen, aki ismeretlen társával ötvenhárom sértettől csalt ki pénzt külföldi munka hamis ígéretével - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a vádlott és a nyomozás során ismeretlenül maradt társa 2013 októberét megelőzően internetes hirdetési oldalakon adott fel apróhirdetéseket, amelyekben hollandiai munkalehetőséget kínáltak kiemelkedő fizetéssel és szállással.

Az ország különböző településeiről jelentkező sértetteknek azt a valótlan tájékoztatást adták, hogy elvégzik a munkavállaláshoz és a kiutazáshoz szükséges ügyintézést, ehhez ötezer forintos regisztrációs díjat kell befizetniük egy általuk megadott bankszámlára.

A főügyész hozzátette: a befizetéseket követően a vádlott és társa elérhetetlenné vált. A beígért hollandiai munkalehetőséget nem biztosították a sértettek számára, mint ahogy az már eredetileg sem állt szándékukban, a pénzt pedig saját megélhetésükre fordították.

Az elkövetők 53 sértettnek összesen 265 ezer forint kárt okoztak.

Bóna Gyula elmondta, az ügyészség a többszörösen büntetett vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől való eltiltását, valamint a sértettek kárának megtérítésére kötelezését indítványozta.

Címkék: csalás, munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...