Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 10. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Külföldi munka ígéretével csalt ki pénzt egy Nógrád megyei nő ötvenhárom sértettől

Külföldi munka ígéretével csalt ki pénzt egy Nógrád megyei nő ötvenhárom sértettől

Ötvenhárom rendbeli csalás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy Nógrád megyei nő ellen, aki ismeretlen társával ötvenhárom sértettől csalt ki pénzt külföldi munka hamis ígéretével - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a vádlott és a nyomozás során ismeretlenül maradt társa 2013 októberét megelőzően internetes hirdetési oldalakon adott fel apróhirdetéseket, amelyekben hollandiai munkalehetőséget kínáltak kiemelkedő fizetéssel és szállással.

Az ország különböző településeiről jelentkező sértetteknek azt a valótlan tájékoztatást adták, hogy elvégzik a munkavállaláshoz és a kiutazáshoz szükséges ügyintézést, ehhez ötezer forintos regisztrációs díjat kell befizetniük egy általuk megadott bankszámlára.

A főügyész hozzátette: a befizetéseket követően a vádlott és társa elérhetetlenné vált. A beígért hollandiai munkalehetőséget nem biztosították a sértettek számára, mint ahogy az már eredetileg sem állt szándékukban, a pénzt pedig saját megélhetésükre fordították.

Az elkövetők 53 sértettnek összesen 265 ezer forint kárt okoztak.

Bóna Gyula elmondta, az ügyészség a többszörösen büntetett vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől való eltiltását, valamint a sértettek kárának megtérítésére kötelezését indítványozta.

Címkék: csalás, munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.