Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Szeptember 07. 19:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kukoricásban termesztett kannabiszt, vádat emeltek ellene

Kukoricásban termesztett kannabiszt, vádat emeltek ellene

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kereskedelem bűntettével vádolnak egy lakiteleki férfit, aki lakhelyelhagyási tilalmát töltve kukorica közé rejtve kannabiszt termesztett, és eladta azt

- közölte Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. A 62 éves, növénytermesztő szakképzettségű férfit már korábban is vádolták kábítószer-tartalmú növények termesztésével, amely miatt nem jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott 2015-ben - írták.

A vád szerint a férfi 2016 augusztusában kezdett el újra kannabiszt termeszteni, amelyből a nyomozók 118 tőt találtak meg októberében. A kannabisz tövek locsolásához a vádlott öntözőrendszert is kiépített. A vádlott a növények 80 százalékának felső részét már leszüretelte, és eladta a rajtaütés előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Belföld

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is