Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 13. 17:45, szerda | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST KTM

KTM: ismét pályázhatnak az önkormányzatok szociális tűzifa vásárlására, illetve rendkívüli támogatásra.

KTM: ismét pályázhatnak az önkormányzatok szociális tűzifa vásárlására, illetve rendkívüli támogatásra.

Megnyílt a pályázati lehetőség a települési önkormányzatoknak a 2024-es szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatásra.

Valamint működőképességük megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgáló rendkívüli támogatásra - közölte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) önkormányzati államtitkára.

Dukai Miklós közleményében emlékeztetett: a téli időjárás a kistelepülésen élő családok, idősek egy részének nehézséget okoz. Ezért indította el a kormány még 2011-ben a szociális célú tüzelőanyag programot, amely évről évre több százezer rászoruló családnak nyújt segítséget.


A program célja, hogy a legrászorultabb családok átmeneti, kiegészítő támogatáshoz juthassanak, és csökkenjen a háztartások tüzelőanyagköltsége - emelte ki.
Szociális célú tűzifavásárláshoz vagy barnakőszén vásárláshoz az 5000 lakos alatti települési önkormányzatok pályázhatnak támogatásra. Erre a célra ötmilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre, a pályázatokat április 30-ig kell benyújtani.
A tájékoztatás szerint önkormányzatok rendkívüli támogatására 5,5 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.


A támogatás vissza nem térítendő és visszatérítendő költségvetési támogatás formájában pályázható, illetve nyújtható. Felhasználása meghatározott célhoz vagy feladathoz köthető, mértékét a megpályázott összeg keretein belül a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter állapítja meg.
A pályázatokat október 15-ig kell benyújtani, egy önkormányzat legfeljebb három alkalommal nyújthat be kérelmet 2024-ben. Előre nem látható esemény bekövetkezése esetén a határidő után, legfeljebb november 10-ig is benyújtható a pályázat. A kérelmeket december 11-éig bírálják el a miniszterek - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.