Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 29. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

„KRESZ-FESZT” a gyerekeknek Salgótarjánban

„KRESZ-FESZT” a gyerekeknek Salgótarjánban

Játékosan tanultak közlekedni.

„Az iskola rendőre” program keretében az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a minap első alkalommal szervezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű prevenciós rendezvényét. A program szélesebb körű népszerűsítése érdekében a budapesti eseménnyel egy időben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya is programot szervezett a gyerekek részére Salgótarjánban. A tanévkezdeti kampány záró eseményét a rendőrök a SKÁID Kodály Zoltán Tagiskolában tartották, melyen több mint 400 gyermek vett részt. Az alsó és felső tagozatos általános iskolások kerékpáros ügyességi feladatokkal, KRESZ villámkérdések megválaszolásával mérhették fel közlekedési tudásukat. Lehetőség nyílt egy kockajáték segítségével minél több közúti jelzőtábla jelentésének megismerésére. A tudáspróbákon túl a gyerekek a rendőrök járműveit, így a szolgálati motort is megtekinthették, melyre fel is ülhettek, és kipróbálhatták a motorkerékpár szimulátorokat és a „részegszemüveget” is.
A gyerekek a szervezők nyújtotta lehetőségeket teljes mértékig kihasználták. Sok közúti közlekedési szabályt elsajátítva, jó hangulatban telt el a rendőrökkel töltött nap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,