Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Július 11. 06:40, csütörtök | Helyi
Forrás: magyar nemzet

Kreicsi Bálint: Nem volt túl sikeres az elmúlt tíz év Salgótarjánban.

Kreicsi Bálint: Nem volt túl sikeres az elmúlt tíz év Salgótarjánban.

Jobboldali fordulat után a kormánypártok vezetik októbertől a nógrádi megyeszékhelyt, a közgyűlésben is kétharmados többségük lesz.

Tíz év után váltották le a salgótarjániak ez eddigi baloldali városvezetést az önkormányzati választáson.

A polgármesteri címet a Fidesz–KDNP, Hajrá Salgótarján Egyesület jelöltje Kreicsi Bálint nyerte el, míg a közgyűlésben nagyjából kétharmados aránnyal szintén a kormánypaartok lesznek többségben.

„Sok oka van a fordulatnak, az egyik, hogy nem volt túl sikeres az elmúlt tíz év, ahhoz képest, hogy mit lehetett volna elérni”

– mondta a Magyar Nemzetnek a megválasztott polgármester. Kreicsi Bálint szerint ezt az itt lakók is érezték, azonban ez még kevés lett volna a sikerhez.

Az is kellett – ecsetelte a politikus – hogy széles körű összefogás jöjjön létre. Meglátása szerint egy jó csapatot tudtak összeállítani és rengeteget dolgoztak a kampányban, amivel sikeresen elérték és úgy tűnik, meg is tudták szólítani a választókat.

A megválasztott polgármester azt mondja, a városban igazi közösséget akar építeni. Szerinte nem elég, ha az önkormányzat teszi a dolgát, az embereknek, az itt lévő cégeknek is befogadónak kell lenni, csakis így, közös munkával nézhet egy szebb jövő elé Salgótarján.

A politikus azt is elmondta, hogy szerencsés helyzetben vannak, mivel a közgyűlésben bőséges többséggel tudják majd meghozni a legfontosabb döntéseket. Nagyon sok ugyanis a rozsdafolt, a barnamező, amiket meg kell szüntetni – magyarázta Kreicsi Bálint.

Ugyanakkor gyönyörű természeti környezet veszi körül a várost, így az ipar és a turizmus együttesen hozhatja lendületbe Salgótarjánt. Hozzátette, fontos az is, hogy a közbiztonság területén is előre lépjenek, emellett pedig a szokásos önkormányzati munkát is el kell látni.

„Igyekszünk azon lenni, hogy minél hamarabb látható eredményeket érjünk el”

– fejtette ki végül Salgótarján következő polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.