Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 03. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Közúti ellenőrzések Nógrád megyében

Közúti ellenőrzések Nógrád megyében

A cél a balesetek megelőzése, valamint a közlekedésben résztvevők
biztonságérzetének növelése.

A húsvéti ünnepek alatt országosan, így Nógrád megye közútjain is megnövekszik a közúti forgalom, mely fokozott odafigyelést kíván a közlekedés valamennyi résztvevőjétől. Jellemző, hogy ezen időszakban az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. április 2. és 2015. április6. között közúti ellenőrzést tart, melyek az ittas vagy bódultállapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők kiszűréséthelyezik előtérbe. Az egyenruhások emellett kiemelt figyelmet fordítanaka passzív biztonsági eszközök használatára, és a gépjárművek műszakiállapotára is. Az ellenőrzés kiterjed a motorkerékpárosokra,segédmotoros kerékpárosokra, illetve a kerékpárosokra is.

Az ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, aközlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, továbbá azavartalan közlekedés biztosítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.