Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Október 04. 11:57, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Közösen Európa biztonságáért

Közösen Európa biztonságáért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nemzetközi egyezmény alapján közös járőrszolgálatokat szervez a Szlovák Köztársaság rendőrségével az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

A schengeni övezethez történő csatlakozás feltételeként Magyarország kötelezettséget vállalt, hogy a schengeni külső határok szigorú ellenőrzése mellett kompenzációs intézkedéseket is foganatosít a mélységi területeken és a belső határok mentén is. Ennek egyik eleme a határmenti területeken a két szomszédos ország rendvédelmi szerveinek közösen végrehajtott járőrözési tevékenysége.

A hatályos egyezmény alapján a magyar rendőrök szlovák kollégáikkal együttműködve mindkét állam területén közös szolgálatokat láthatnak el a határon átnyúló bűnözés, az illegális migráció és az ahhoz szorosan kapcsolódó embercsempészet visszaszorítása érdekében a közös államhatár vonalától számított 20 km-es mélységben.

A közös feladatellátásra legutóbb 2022. szeptember 26-án került sor Somoskőújfaluban, ahol a határmenti járőrszolgálat keretében a közúton közlekedők, illetve a vasúti utasforgalom ellenőrzését hajtották végre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 15:07, csütörtök | Helyi

Mindenki feketén dolgozott

Kockázatelemzés alapján bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy társaságra, akinek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem is volt elegendő alkalmazottja. A partnercégnél 130 millió forintnyi áfatart

2022. December 08. 14:58, csütörtök | Helyi

A Közösségi és ifjúsági ház felújítása

Bárna önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Közösségi és ifjúsági ház felújítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.