Városlista
2024. február 20, kedd - Álmos

Hírek

2020. November 18. 12:18, szerda | Helyi
Forrás: police

Közösen a természeti kincsek védelméért

Közösen a természeti kincsek védelméért

A természetvédelmi területek megóvása mellett, az engedély nélkül quadokkal és terepmotorokkal közlekedők kiszűrése a cél.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és Salgótarján Megyei Jogú Város és Cered, Bárna, Zabar Községi Önkormányzat közösen lépnek fel a természetvédelmi területeken engedély nélkül quadokkal és motorokkal közlekedők ellen. Ennek érdekében 2020. júliusban munkacsoport alakult meg, amelynek elsődleges célja a Nógrád megyében található természetvédelmi és különösen védett természetvédelmi területek, valamint a Natura 2000-es természetvédelmi területeken található természeti kincsek megóvása.

A munkacsoport alakuló ülésén részt vett dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője, Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, illetve Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának képviseletében Szatmáry Zsolt irodavezető, valamint Cered, Bárna, Zabar teleülések polgármesterei is. Az értekezleten résztvevők között teljes egyetértés volt abban, hogy a természet védelme mindenki számára fontos, és a cél elérése érdekében a közös fellépés elengedhetetlen.

Az alakuló ülést követően a munkacsoport következő ülésén döntés született arról, mivel nem a büntetés a fő cél, ezért a természetbe vezető utakon plakátok kihelyezésével hívják fel a figyelmet arra, hogy a természetvédelmi területen quadokkal, terepmotorokkal engedély nélkül közlekedni veszélyes és szabálytalan.

A plakátok kihelyezése után a célzott ellenőrzések november elején megkezdődtek. A rendőrök a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálat és a polgárőrség tagjaival 2020. november 6-án és 8-án közös ellenőrzéseket hajtottak végre Cered, Zabar, Salgótarján, Karancsberény és Karancslapujtő környékén található erdős területeken.

Az akció során a hatóságok intézkedtek két fővel szemben, akik házilag készített - hatósági engedély és jelzés nélküli - off-road járművekkel szabálytalanul közlekedtek természetvédelmi területen.

Nógrád megye erdős területein az elkövetkező időszakban a hatóságok részéről hasonló ellenőrzések várhatóak a szabálytalankodók kiszűrése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 18:45, kedd | Helyi

A Spar új szupermarketet épít Szentendrén.

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén. A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.

2024. Február 20. 18:15, kedd | Helyi

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Nógrád Vármegyei Területi Szervezet ismételten részt kíván venni az egészségügyi szakdolgozók számára megrendezésre kerülő Országos Szakmai Versenyen.

2024. Február 20. 17:43, kedd | Helyi

Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely

Kedves követőink, alább megtalálják a 2024-es év BÚCSÚRENDJÉT

2024. Február 20. 12:00, kedd | Helyi

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói búcsúba.

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándokvonat május 17-én indul és pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők.