Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2015. Március 26. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Közös tulajdon megszüntetése

Közös tulajdon megszüntetése

Hogyan tudja megszüntetni valaki rokonával a közös tulajdont? Hogyan juthat hozzá a részéért járó pénzhez? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
A jelenleg meglévő 1/4 tulajdonrészem ellenértékéhez milyen módon tudnék hozzájutni? Megoldás-e, ha a testvéremnek megvételre ajánlom az én részem és ha Ő ezt visszautasítja, akkor kezdeményezem a közös tulajdon megszűntetését? Ugyanis én már ezek után semmilyen formában nem szeretnék Vele közösködni. Válaszát előre is köszönöm!


Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A leírt eljárás megoldás lehet, azonban ebben az esetben egy haszonélvezettel terhelt ingatlan értékét kell elszámolni, ami nyilvánvalóan kevesebb egy tehermentesénél. Ezen túlmenően, ha nem tudnak megállapodni és a bíróság árverési értékesítést rendel el, az itt így elérhető értékesítési ár rendkívül alacsony. Javaslom, mielőtt dönt, forduljon ügyvédhez.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.