Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. December 11. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Közlekedjenek balesetmentesen az ünnepi forgatagban is!

Közlekedjenek balesetmentesen az ünnepi forgatagban is!

Decemberben nem csak az időjárás és az abból fakadó kedvezőtlenebb út- és látási viszonyok, de a közelgő év végi ünnepek miatt megnövekedett forgalom is hatással van a közlekedésben résztvevőkre.

Elindulás előtt minden esetben ajánlott a gépjármű műszaki állapotátellenőrizni, valamint, hogy a gépjárművet kellőképpen felkészítették-e atéli közlekedésre. Ellenőrizzék a gumiabroncsok, az akkumulátorok, azablaktörlő lapátok állapotát, a fagyálló folyadék, és a téli ablakmosófolyadékok szintjét, a világító berendezések hibátlan működését, és azesetleg szükséges kiegészítők (pl.: jégkaparó, jégoldó, meleg takaró)meglétét. Egyenként győződjenek meg a lámpák, fényszórók, illetve azirányjelző készülékek tisztaságáról és működéséről. Fontos, hogyminden esetben a látási- és útviszonyoknak megfelelően, kellőóvatossággal közlekedjenek.

Az év végi ünnepek forgatagában az elindulás előtt ajánlott megtervezniaz útvonalat, akár karácsonyi bevásárlásról, akár a távolabb élő rokonokmeglátogatásáról legyen szó. A gépjárművel közlekedők elindulás előttlehetőség szerint tájékozódjanak a várható időjárási és útviszonyokról,továbbá az esetleges útlezárásokról. A bevásárlást - lehetőség szerint -ne az utolsó pillanatra hagyják, mert a kapkodás és az ingerült,figyelmetlen vezetés a téli időjárási és útviszonyok mellett könnyenbalesethez vezethet. Az előre megtervezett indulás és utazás már félsiker ahhoz, hogy biztonságosan célba érjenek és szeretteikkeltölthessék az ünnepeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.