Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. December 11. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Közlekedjenek balesetmentesen az ünnepi forgatagban is!

Közlekedjenek balesetmentesen az ünnepi forgatagban is!

Decemberben nem csak az időjárás és az abból fakadó kedvezőtlenebb út- és látási viszonyok, de a közelgő év végi ünnepek miatt megnövekedett forgalom is hatással van a közlekedésben résztvevőkre.

Elindulás előtt minden esetben ajánlott a gépjármű műszaki állapotátellenőrizni, valamint, hogy a gépjárművet kellőképpen felkészítették-e atéli közlekedésre. Ellenőrizzék a gumiabroncsok, az akkumulátorok, azablaktörlő lapátok állapotát, a fagyálló folyadék, és a téli ablakmosófolyadékok szintjét, a világító berendezések hibátlan működését, és azesetleg szükséges kiegészítők (pl.: jégkaparó, jégoldó, meleg takaró)meglétét. Egyenként győződjenek meg a lámpák, fényszórók, illetve azirányjelző készülékek tisztaságáról és működéséről. Fontos, hogyminden esetben a látási- és útviszonyoknak megfelelően, kellőóvatossággal közlekedjenek.

Az év végi ünnepek forgatagában az elindulás előtt ajánlott megtervezniaz útvonalat, akár karácsonyi bevásárlásról, akár a távolabb élő rokonokmeglátogatásáról legyen szó. A gépjárművel közlekedők elindulás előttlehetőség szerint tájékozódjanak a várható időjárási és útviszonyokról,továbbá az esetleges útlezárásokról. A bevásárlást - lehetőség szerint -ne az utolsó pillanatra hagyják, mert a kapkodás és az ingerült,figyelmetlen vezetés a téli időjárási és útviszonyok mellett könnyenbalesethez vezethet. Az előre megtervezett indulás és utazás már félsiker ahhoz, hogy biztonságosan célba érjenek és szeretteikkeltölthessék az ünnepeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.