Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Április 18. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: police

Közlekedj rendesen, emberien, szelíden

Közlekedj rendesen, emberien, szelíden

Hatodik alkalommal rendezték meg a baleset-megelőzési programot Salgótarjánban.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság 2016. április 16-án rendezte meg a Közlekedésbiztonsági Napot a megyeszékhely főterén Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület közreműködésével.

A több száz érdeklődő a 10 órai megnyitót követően egy színlelt közlekedési balesetet és annak mentési folyamatát láthatta. A gyerekek kerékpáros ügyességi pályákon próbálhatták ki tudásukat, a vállalkozó kedvűek pedig KRESZ ismereteiket is felmérhették, továbbá egy szimulátor segítségével megismerhették az ütközések erejét és annak hatásait. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozóinak felügyelete alatt az érdeklődők kipróbálhatták a füstsátor akadálypályát is. A programot ifj. Tóth János és ifj. Balogh János - a magyar autósport kiemelkedő alakjainak - előadása, Erdős Csaba és kaszkadőrcsapatának bemutatója, valamint a Karancs Speciális Mentők bemutatója is színesítette.

Sokan kipróbálhatták a szervezők által nyújtott tesztvezetési lehetőséget, valamint az ingyenes gépjármű állapot felmérést is a nap folyamán. Életmentő és elsősegélynyújtó bemutatót tartottak az Országos Mentőszolgálat munkatársai és a Magyar Vöröskereszt tagjai.

A résztvevők és az érdeklődők nem maradtak éhen, laska és kürtőskalács kóstolás biztosította az energiát az egész napra a rendezvényen. A szervezők a napot a gyerekek vetélkedőjének eredményhirdetésével, a díjak átadásával, tombolasorsolással zárták.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.